Vrijstaat-team

Het team van De Vrijstaat bestaat uit 5 vaste medewerkers, aangevuld met 20 freelancers en gemiddeld 3 stagiaires. 

Medewerkers

Begeleiders

 • Arianne van Boxmeer Arianne van Boxmeer

  Arianne van Boxmeer

  Arianne werkt bij De Vrijstaat als kampleider tijdens de kinderkunstcamping en als suppoost tijdens exposities. Daarnaast is ze ruimtelijk ontwerper en creëert o.a  decor/kostuum voor theater en beeldende installaties voor festivals. Hierbij spelen licht, sfeer en de locatie een belangrijke rol.

 • Charlotte van der Horst Charlotte van der Horst

  Charlotte van der Horst

  Charlotte werkt als een duizendpoot op De Vrijstaat. Zo begeleidt ze kinderfeestjes en werkt als suppoost tijdens de expositie. In het verleden heeft Charlotte al voor De Vrijstaat gewerkt en sinds september 2014 is ze weer terug. Ze heeft een eigen studio LOT LAB. Hierin ontwerpt Charlotte producten en creatieve workshops voor kinderen. Ze werkt vaak met de natuur en de omgeving als uitgangspunt, waarbij zij gebruik maakt van recycle materiaal. Creëren door te experimenteren, zo worden ideeën werkelijkheid.

  Website  http://www.lotlab.com
 • Coco van der Kuijl Coco van der Kuijl

  Coco van der Kuijl

 • Hester van Schooten Hester van Schooten

  Hester van Schooten

 • Kathelyn Spanjers Kathelyn Spanjers

  Kathelyn Spanjers

  Kathelyn is stagiaire geweest bij De Vrijstaat. Deze stage heeft ze gelopen vanuit de opleiding Culturele en Maatschappelijke Vorming. Zij is blijven werken als begeleider van kinderfeestjes, omdat ze het hier erg leuk vindt. De Action Painting feestjes, theater, de prachtige boerderij en de gezellige collega\'s wilde zij niet missen!

 • Marieke van Heerde Marieke van Heerde

  Marieke van Heerde

  Bij De Vrijstaat werkt Marieke als suppoost tijdens de exposities. Daarnaast werkt ze als docent beeldende vorming op het vmbo.

 • Marjella Rooduijn Marjella Rooduijn

  Marjella Rooduijn

  Bij De Vrijstaat werkt Marjella als suppoost voor de exposities en begeleidt ze ook kinderfeestjes.Op dit moment is Marjella ook leidinggevende van het entertainmentteam bij Attractie en Vakantiepark Slagharen. Een leuke en veelzijdige baan, wel erg druk, zegt ze hierover. In januari stopt ze bij Slagharen om zich weer helemaal te kunnen storten op het geven van theater en circus les, maar ook op clownerie want dat is iets wat ze graag doet. Jullie kunnen haar tegenkomen bij De Vrijstaat, tijdens een les, een optreden op straat of een festival.

  Website  http://www.spelen-stromen-stralen.com/
 • Milou Parthesius Milou Parthesius

  Milou Parthesius

  Bij De Vrijstaat werkt Milou als suppoost tijdens exposities en begeleidt zij zo nu en dan creatieve workshops zoals op Festival de Basis. Daarnaast werkt Milou, sinds haar afstuderen aan de HKU, als zelfstandig kunstenaar/vormgever vanuit haar atelier in Utrecht.

  Website  http://www.milouparthesius.nl
  E-mail  info@milouparthesius.nl
 • Patty Jansen Patty Jansen

  Patty Jansen

  Kunst, theorie, mode, festivals, muziek... Ik hou me met Heel Veel bezig - het is nooit saai in mijn leven! De Vrijstaat is een fantastische kunstlocatie voor kinderen maar stiekem ook voor mij en mijn collegaatjes. Op De Vrijstaat kan alles, is niets ooit hetzelfde en komt kunst even heel dichtbij. Wij leven ons hier regelmatig uit en ik heb nog wel een paar mooie bedenksels om uit te voeren -- kom langs, kom langs!

 • Simone van de Goor Simone van de Goor

  Simone van de Goor

 • Sofie Groot Dengerink Sofie Groot Dengerink

  Sofie Groot Dengerink

  Sofie werkt als suppoost tijdens de exposities van De Vrijstaat. Verder begeleidt Sofie regelmatig leuke, creatieve workshops voor ons. Zo heeft zij tijdens Festival de Basis met tientallen kinderen Hippie Peace sieraden gemaakt. Ook heeft zij het nieuwste kinderfeestje Flower Power Party bedacht.

  Website  http://www.snijzaak.com
  E-mail  snijzaak@sofiegd.nl
 • Stella Teunissen Stella Teunissen

  Stella Teunissen

  Stella werkt bij De Vrijstaat als suppoost tijdens exposities en in de zomer als kampleider van de Kinderkunstcamping.

  Daarnaast werkt ze als zelfstandig ontwerper.

  Stella bedenkt, ontwerpt en maakt prikkelende installaties en objecten. Inspirerend is voor haar het uiterlijk en gedrag van mens en dier. Ze ontwerp aaibare materialen, uitbundige lichaamsvormen, blote stoffen zoals digitale breipatronen waarbij pixels naar huidporiën zijn vertaald. 

  In samenwerking met Myrthe Mandemakers staat ze met de Theefabriek Utrecht, een kruidige theeproeverij, op kleine festivals en evenementen.

  Website  http://www.stellateunissen.nl
  E-mail  info@stellateunissen.nl

Vacature: Technisch producent (junior)

Gezocht: Technisch producent (junior)
Voor De Vrijstaat kunst-vakantie-week: Kunstkermis 13 t/m 21 augustus.

Wij zoeken een enthousiaste (junior)technisch producent! Je ondersteund de kunstenaars en kinderen bij het maken van 3 attracties tijdens onze kunst-vakantie-week. 

Stageplaatsen

Ben jij op zoek naar een uitdagende stageplaats op een bijzondere plek? De Vrijstaat heeft ieder cultureel seizoen 3 stageplaatsen beschikbaar, voor studenten die van aanpakken weten. Naast vaste taken bieden we veel ruimte om je stage in te vullen met projecten en werkzaamheden passend bij je leerdoelen en interesses. De 3 stageplaatsen zijn:

Educatie
Bedenk samen met onze artistiek leider workshops voor in de werkplaats. Begeleid groepen schoolkinderen tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat en ga met de kunstenaar mee de klas in. Ondersteun onze kunstdocent tijdens de lessen van De Vrijstaat KunstAcademie.
Meer info

Productie
Vertaal samen met onze productieleider de ideeën van de artistiek leider naar een concrete inrichting van onze expositieruimte. Bereid openingen en premières tot in de puntjes voor. Zorg dat zowel gezinnen als schoolklassen een optimale ervaring hebben tijdens hun bezoek aan De Vrijstaat.
Meer info

Communicatie/Nieuwe Media
Verzin manieren om nieuwe bezoekers te werven. Promoot onze activiteiten via social media. Denk mee hoe we onze kunstlocatie zichtbaar houden in het steeds veranderende Leidsche Rijn Centrum. Maak filmpjes en geef zo een kijkje achter de schermen van onze kunstwerkplaats. 
Meer info

De bovenstaande werkzaamheden zijn slechts voorbeelden en afhankelijk van de actuele projecten. Een combinatie van verschillende stageplaatsen is ook mogelijk. De stages starten bij voorkeur eind augustus/begin september en eind januari/begin februari. Een andere startdatum of stageduur is bespreekbaar. De stages zijn mogelijk voor 3 tot 5 dagen per week en geschikt voor 2de, 3de en 4de jaars studenten. 

Interesse? Mail je cv en motivatie naar info@devrijstaat.nl.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes