Het idee

Daphne de Bruin, artstiek leider van De Vrijstaat, ligt het idee achter De Vrijstaat KunstAcademie toe:

"De Vrijstaat KunstAcademie is een leerwerkplaats waar kinderen hun kunstenaarschap kunnen ontwikkelen onder leiding van een meester-kunstenaar. In een driejarig traject maken zij kennis met diverse vormen en technieken uit de beeldende kunst waarbij het zelf bedenken, zelf ontwikkelen en zelf uitvoeren centraal staat.

De Vrijstaat KunstAcademie is voor kinderen vanaf 10 jaar die het leuk vinden om hun creatieve skills te ontwikkelen. Met een breed aanbod van beeldende kunstvormen en een werkwijze die gericht is op de individuele ontwikkeling van het kind, biedt De Vrijstaat KunstAcademie een uniek concept om als een echte kunstenaar in het atelier aan de slag te gaan. Volgens het aloude principe van de meester-gezel-leerling biedt De Vrijstaat KunstAcademie een werkplaats waar je direct het ambacht kunt leren van de meester. Door dicht op de huid van de kunstenaar te zitten en direct zelf aan de slag te gaan met de geboden materialen en technieken, biedt De Vrijstaat KunstAcademie een praktijkgerichte leeromgeving.

Het jaar is ingedeeld in drie blokken met ieder jaar terugkerende thema’s; beeldende kunst, digitale media en buitenkunst. In het basisjaar maak je kennis met algemene begrippen en de belangrijke termen uit de kunstpraktijk en kun je de basisvaardigheden toe-eigenen. In het tweede jaar staat de verdieping centraal waarin het ontwikkelen van complexere opdrachten en gecombineerde technieken centraal staan in de lessen en projecten. In het topjaar kan de leerling zijn eigen interesses en signatuur verder uitwerken en inzoomen op ‘mijn kunst, mijn werk’."

Het plan voor De Vrijstaat KunstAcademie is in opdracht van stichting Via Vinex uitgewerkt door Borius van der Meulen en Debbie Klarenbeek.

Meld je snel aan!

Flyer De Vrijstaat KunstAcademie seizoen 205-2016

Ik zit op kunst!

In onze WinterKrant 2014 schreef Daphne een column over De Vrijstaat KunstAcademie.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes