De Vrijstaat KunstKermis

Samen met RAUM, het kunstprogramma op het Berlijnplein, presenteren wij tijdens de Showman's Fair op het Berlijnplein drie dagen lang interactieve kunstwerken voor avontuur en vermaak. Kinderen en jongeren maken deze bijzondere attracties samen met kunstenaars tijdens de kunstvakantieweek van De Vrijstaat.

Dwalen door het SpookRAUM - een spookhuis à la Tim Burton; rondzwieren op het DraaiRAUM – een levende carrousel; je verwonderen in het RariteitenRAUM – een verzameling Nutteloze Voorwerpen waar Niemand Op Zit Te Wachten. Volg de RAUMroute en laat je op De Vrijstaat KunstKermis verrassen door deze bijzondere attracties. Als bezoeker kun je uiteraard ook zelf aan de slag.  

Feestelijke opening

Op vrijdag 18 augustus ben je om 17 uur van harte welkom op het Berlijnplein voor de feestelijke opening van de Showman's Fair en De Vrijstaat KunstKermis. In een bonte parade komen onze jonge kunstenaars samen met alle artiesten van de Showman's Fair aan en openen zij hun attracties. 

Showman's Fair De Vrijstaat KunstKermis

Ook op zaterdag 19 en zondag 20 augustus is De Vrijstaat KunstKermis tussen 15 en 20 uur met een speciaal polsbandje gratis te bezoeken. Het polsbandje kan worden opgehaald bij het RAUM makershuis, direct naast de Showman's Fair.

RAUM makershuis De Vrijstaat KunstKermis

De Vrijstaat KunstKermis

Showman's Fair

De Showman’s Fair is een rondreizend, onbemand festival in samenwerking met artiesten uit de stad zelf. Een wereldvreemde kermis met een vast, internationaal theatergezelschap en lokale acteurs, dansers, performers, muzikanten, DJ’s, circusartiesten, schrijvers, schilders, kermiskunstenaars en koks. Publiek en artiesten ontmoeten elkaar in een sfeer die aanvoelt als een bruiloft, trekken met elkaar op, gaan samen aan tafel en vieren gezamenlijk een feest. De artiesten experimenteren met korte programma’s in één van de veertien theatertenten.

De Showman's Fair komt van vrijdag 18 t/m zaterdag 26 augustus voor de tweede keer naar het Berlijnplein. De Vrijstaat KunstKermis staat op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 augustus op de Showman's Fair. 

RAUM

RAUM is een maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000 m2: het Berlijnplein! Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwt RAUM aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Alles op het snijvlak van kunst, design & technologie. 

Kunstenaarsduo Jordi Kwakkel en Eva Dijksman werkt tijdens de kunstvakantieweek samen met de jongeren bij het makershuis van RAUM aan het SpookRAUM.

RAUM makershuis De Vrijstaat KunstKermis

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes