Kunstvakantieweek 2017

Werk de laatste week van de zomervakantie met kunstenaars en (nieuwe) vrienden aan een spetterend evenement: De Vrijstaat KunstKermis. Een Rad van Avontuur en Rariteitenkabinet, een Spookhuis en een Kunstcarrousel; op de KunstKermis geven jullie samen met de kunstenaars een nieuwe draai aan deze oude attracties. Samen vormen we een echte kermisfamilie, inclusief tijd voor spelletjes en gezellig rond het kampvuur zitten.

We sluiten de kunstvakantieweek met zijn allen af op het Berlijnplein. Op vrijdag onthullen jullie de interactieve installaties tijdens de opening van de Showman’s Fair. Familie en vrienden zijn van harte welkom. Zaterdag en zondag staan we tussen 15 en 20 uur op de KunstKermis en presenteren jullie je bijzondere attracties aan het publiek.

De Vrijstaat KunstKermis @Showman's Fair

De Vrijstaat KunstKermis

Programma kunstvakantieweek

De 12+groep maakt samen met het kunstenaarsduo Jordi Kwakkel en Eva Dijksman een Spookhuis. Jordi is een jonge theaterregisseur en Eva is theatervormgever. Zij richten een ruimte in waarin het publiek meegevoerd wordt door een theatrale installatie. Kleine performances en bizarre objecten vormen een narratieve wandeling waarvoor The Corps Bride van Tim Burton de inspiratiebron is. Benieuwd naar ander werk van Jordi en Eva? Bekijk dit filmpje. 

De jongere kinderen werken samen met poppenmaker Jochen Lange aan een Kunstcarrousel. Jochen is dit jaar de Artiest in Huis op De Vrijstaat. Hij maakt met zijn groep een aantal poppen en wezens die op een oude draaimolen worden gemonteerd. Het thema dat we gaan gebruiken bij deze doldraaiende kunstinstallatie is freaks. Freakshows vormden op vroegere kermissen een bonte verzameling van mensen die er anders uitzagen. De slangenman, het wolvenkind, de vrouw met de baard of de aap met de vier borsten. Jochen en de kunstenaars in de dop laten hun fantasie de vrije loop om de Kunstcarrousel te bevolken met extreme verschijningen en vreemde wezens. Check de FB-pagina van Jochen om te zien wat voor gave poppen hij maakt.

De jongste groep geeft een nieuwe invulling aan het Rad van Avontuur of een Rariteitenkabinet. Met De Spullenmannen werken zij aan een reeks bijzondere voorwerpen die ons bekend voorkomen maar in hun nieuwe context een andere betekenis krijgen. De Spullenmannen zijn gespecialiseerd in het maken van Nutteloze Voorwerpen en theatrale installaties waar Niemand Op Zit Te Wachten. Zij werken op het raakvlak van beeldende kunst, techniek en wetenschap. Met het Rariteitenkabinet en het Rad van Avontuur ontwikkelen zij attracties waarin experiment en spel samenkomen. Kennen jullie de Spullenmannen nog van hun expo in het Gebouw of de Decyclette tijdens La Caravane d’Utrecht? Of ken je toevallig de koekepannenboot?

Inschrijving = vol

Kunstvakantieweek De Vrijstaat KunstKermis

Praktische informatie

14 t/m 20 augustus 2017
De kunstvakantieweek bestaat uit een dagvullend programma. De kinderen overnachten thuis.

8-16 jaar
De kinderen en jongeren worden naar leeftijd ingedeeld in drie groepen. De 12+groep gaat werken in de tijdelijke kunstenaarswerkplaats van RAUM aan het Berlijnplein. De jongere kinderen werken aan verschillende kunstwerken en -installaties geïnspireerd op kermisattracties op het terrein van De Vrijstaat. 

Kosten
Deelname aan de KunstKermis kost 230 euro. Dit is voor het complete programma van maandag t/m zondag (inclusief avondeten op vrijdag, zaterdag en zondag). 

Inschrijving = vol
Wil jouw zoon of dochter meedoen en zijn jullie net te laat met inschrijven? Mail naar info@devrijstaat.nl voor een plekje op de wachtlijst.

Decyclette De Vrijstaat KunstKermis

De KunstKermis is een samenwerking met RAUM, het kunstprogramma op het Berlijnplein, en onderdeel van de Showman’s Fair. 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes