Verwacht begin juni 2018: BLAFFEN!

BLAFFEN! is een spannende theatervoorstelling met honden in de hoofdrol. Deze nieuwe voorstelling van De Vrijstaat neemt je mee naar een wereld waarin twee grote tegenstanders, Boxer en de wolf Pjotr, de strijd met elkaar aangaan. Ze zijn bereid om tot het uiterste te gaan. De keine pup Laika wordt als speelbal heen en weer geslingerd tussen deze aartsvijanden. Allebei hebben ze het beste met haar voor, zeggen ze. Wie moet Laika geloven? En alle andere honden? Die zullen net als de toeschouwers moeten kiezen bij welk kamp zij willen horen. Voor wie stem jij?

Een muzikale voorstelling over recht en onrecht, vrijheid en gevangenschap en de moed om je stem te laten horen. 

Talentontwikkeling

Voor BLAFFEN! wordt een cast samengesteld van professionals en kinderen uit het basis - en voortgezet onderwijs. Na auditie kunnen de kinderen meespelen in de voorstelling waarin dans en muziek een grote rol spelen. 
Nacht van de Kakkerlak De Vrijstaat
Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek leider De Vrijstaat): “We betrekken scholen op zoveel mogelijk manieren bij de voorstelling. De kindercasts werken intensief samen met de regisseur en professionele cast, krijgen spel- en danslessen op school en repeteren meerderen keren op locatie in kostuum en decor. Leerlingen uit het voortgezet onderwijs met drama in hun pakket kunnen masterklassen volgen. Voor de voorstellingsband houden we auditie op meerdere VO-scholen. De bandleden worden door professionals begeleid in het maken van composities, die zij tijdens de voorstelling spelen ."

Fabuleus theater

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling met dieren in de hoofdrol. Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen, vogels en insecten passeerden reeds de revue. In 2018 maakt De Vrijstaat alweer haar negende voorstelling. Dit keer staan honden centraal in de voorstelling BLAFFEN!.

BLAFFEN! wordt voorbereid in de maanden maart – mei 2018 en gespeeld in Podium Hoge Woerd, het nieuwe theater in Leidsche Rijn. Het artistieke kernteam wordt gevormd door Daphne de Bruin (auteur, actrice en artistiek leider van De Vrijstaat) en Paul Feld (theatermaker en auteur). Samen staan zij voor nieuw geschreven toneelteksten waarin humor en maatschappelijke thema’s samenkomen in aantrekkelijke muziektheater-voorstellingen voor een publiek van 8-88.

Speeldata

De voorstellingen van BLAFFEN! vinden plaats in Podium Hoge Woerd op
Vrijdag 1 juni 19:30 uur
Zaterdag 2 juni 19:30 uur
Zondag 3 juni 11:00 en 15:00 uur
Maandag 4 juni - schoolvoorstellingen
Dinsdag 5 juni - schoolvoorstellingen 
Woensdag 6 juni - schoolvoorstellingen

Kaartverkoop

Volwassenen - 12,50 euro
Jeugd t/m 12 jaar - 8,50 euro
(speciale tarieven voor u-pashouders, studenten en groepen)
Kaartverkoop start binnenkort.

Met de klas naar Blaffen!

Durf jij voor je mening uit te komen? Wat zijn jouw idealen en waar sta jij voor? Onderzoek met jouw klas het thema democratie en de betekenis van vrijheid met een bezoek aan deze interactieve voorstelling. Voor de groepen 6,7 en 8 uit het basisonderwijs en brugklassen voortgezet onderwijs. 
Voor het voortgezet onderwijs bieden we leerlingen met drama in hun profiel de mogelijkeheid om een masterclass met de regisseur te volgen. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier.

Gemaakt door...

Paul Feld (tekst & regie), Daphne de Bruin, Eleni Achilleos en Tom Strik (spel), Kim van der Zijde (decor & kostuums), Vera Vogel (begeleiding kinderen & lessen in de klas), Charlie Feld (techniek) en leerlingen van basisschool De Achtbaan (spel).
Partners: Podium Hoge Woerd, KLUB19.
BLAFFEN! wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fentener van Vlissingen Fonds.

Vorige voorstellingen

Benieuwd naar eerdere fabuleuze voorstellingen van De Vrijstaat? Bekijk de meest recente hier terug of via ons Youtube-kanaal

2017 - De Nacht van de Kakkerlak
2016 - Stormvogels
2015 - Fokken!
2014 - RatMan
2013 - Zwanenzang

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes