Voorstelling BLAFFEN

In het voorjaar van 2018 komt onze nieuwe fabuleuze theatervoorstelling BLAFFEN uit. Honden spelen de hoofdrol in een spannend steekspel om de macht. Boxer is de leider van een bende die de stad in zijn greep heeft. Grommen en dreigen, grauwen en bijten; Boxer schuwt geen enkele methode om de andere honden zijn wil op te leggen. In BLAFFEN volgen wij de campagne die hij voert om de Boxerpartij aan de macht te krijgen. Omringd door laffe honden die niet durven te blaffen naar de baas, lijkt zijn opmars onstuitbaar.

BLAFFEN is een familievoorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar over macht en onmacht, over je stem durven laten horen en de betekenis van vrijheid.

Voorstelling De Nacht van de Kakkerlak

In het voorjaar van 2017 maakte De Vrijstaat een nieuwe muzikale familietheatervoorstelling waarin dieren centraal staan; deze keer waren dat de insecten. Gehaat en gevreesd als ze zijn worden ze stelselmatig bespoten en vertrapt door de mens. Maar nu komen de insecten in opstand. Als soort overtreffen zij de mens in leeftijd met miljoenen jaren, in aantal ook, dus waarom zouden ze zich nog langer als griezels in een hoekje laten drukken? Met het mensenmeisje Teekla als bondgenoot besluiten ze de mensheid een koekje van eigen deeg te geven.

Hoofdpersoon in De Nacht van de Kakkerlak is het meisje Teekla. Op school wordt ze uitgemaakt voor pissebed of kakkerlak, maar haar dromen is ze een libel. Als de schoonmaakster zich gewapend met gif en ander schoonmaakvenijn stort op een mierennest onder de plint van het huis van Teekla, start er een wonderlijke tocht naar de krochten van de onderwereld.

Daar blijkt de Kakkerlak een machtige Godfather en zwaait de Mierenkoningin haar scepter met ijzeren hand. Teekla wordt liefdevol opgenomen bij het insectenvolk onder de grond. Maar omarmt Teekla ook het insect in zichzelf? Zij wordt met een missie teruggestuurd naar de mensenwereld om een einde te maken aan de terreur van de tweebenigen die de insecten uitroeien en wegzetten als ongedierte. Als een Sluipwesp infiltreert zij op wel heel bijzondere wijze in de gelederen van de vijand. 

Credits

Tekst en regie - Paul Feld
Spel - Gabby Bakker, Eleni Achilleos, Daphne de Bruin en kinderen van Hof ter Weide en OBS De Klimroos in de rol van insecten. 
Muziek - Bas, August, Manuel, Anne, Ylana, Jimmie, Tom (Muziekensemble Amadeuslyceum)
Bandcoach - Bart Laan
Muzikale adviezen - Andreas Suntrop
Decor en kostuum - Kim van der Zijde
Poppen - Jochen Lange (artiest in huis)
Licht en geluid - Charlie Feld
De Nacht van de Kakkerlak is een coproductie met Podium Hoge Woerd en samenwerking met Creatief Vermogen Utrecht.

Teaser

Samenwerking

De voorstelling De Nacht van de Kakkerlak wordt voorbereid in de maanden maart – mei 2017 en gespeeld in Podium Hoge Woerd, het nieuwe theater in Leidsche Rijn. Het artistieke kernteam wordt gevormd door Daphne de Bruin (auteur, actrice en artistiek leider van De Vrijstaat) en Paul Feld (theatermaker en auteur). Samen staan zij voor nieuw geschreven toneelteksten waarin humor en maatschappelijke thema’s samenkomen in aantrekkelijke muziektheatervoorstellingen voor een publiek van 8-88.

Mede mogelijk gemaakt door:

K.F. Hein Fonds, Carel Nengerman Fonds, Elise Mathilde Fonds, Podium Hoge Woerd, Fonds voor Cultuurparticipatie & Gemeente Utrecht

Voorstelling De Nacht van de Kakkerlak

Speeldata

Vrijdag 19 mei - 19.30 uur (première cast 1)
Zaterdag 20 mei - 19.30 uur (première cast 2) 
Zondag 21 mei - 15.00 uur
Maandag 22 mei - schoolvoorstellingen
Dinsdag 23 mei - schoolvoorstellingen 
Woensdag 24 mei- 15.00 uur

Kaartverkoop

Volwassenen - 10 euro
Jeugd t/m 12 jaar - 7,50 euro
(speciale tarieven voor u-pashouders, studenten en groepen)

Kaartverkoop via www.podiumhogewoerd.nl

De vorige voorstelling

Hier de filmregistratie van onze theatervoorstelling Stormvogels.Ook zijn er achter de schermen filmpjes gemaakt. Bekijk alle filmpjes via ons Youtube-kanaal

Fabuleus theater

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling. Deze familievoorstellingen met dieren in de hoofdrol van theatermakers Paul Feld en Daphne de Bruin richten zich op een publiek van 8 tot 80 en laten zich inspireren door nieuwbouwstad Leidsche Rijn en de locatie van de monumentale boerderij Hofstede ter Weide. Actuele thematiek gekoppeld aan een bijzondere locatie levert ieder jaar weer een bijzondere theaterervaring op. Want waar komen dierpersonages beter tot hun recht dan in of op het erf van een historische boerderij? Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen en vogels passeerden reeds de revue. In 2017 maakt De Vrijstaat alweer haar achtste voorstelling. Dit keer staan de insecten centraal in de voorstelling De Nacht van de Kakkerlak.

Archief theatervoorstellingen

Loading...

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes