Met de klas naar BLAFFEN

Altijd al mee willen doen met één van onze fabuleuze theatervoorstellingen? Dat kan. Kom met jouw klas naar BLAFFEN. In deze voorstelling over macht, onmacht en democratie spelen jij en je klasgenoten een rol in de theatrale campagne van Boxer en Wolfgang. 

Boxer is de leider van een bende die de stad in zijn greep heeft. Grommen en dreigen, grauwen en bijten: Boxer schuwt geen enkele methode om de andere honden zijn wil op te leggen. In BLAFFEN volgen wij de campagne die hij voert om de Boxerpartij aan de macht te krijgen. Omringd door laffe honden die niet durven te blaffen naar de baas, lijkt zijn opmars onstuitbaar. Tot hij te maken krijgt met Wolfgang, een wolfshond die vrijheid hoog in het vaandel draagt. Hoe ver gaan de beide leiders om hun idealen te bereiken. En hoe ver ga jij in deze theatrale campagne om de meerderheid van stemmen te behalen?

BLAFFEN speelt van vrijdag 1 t/m woensdag 6 juni in Podium Hoge Woerd. We ontvangen je graag met je klas of gewoon met je (groot-)ouders, broers en zussen. BLAFFEN is een familievoorstelling (8+) en zeer geschikt voor groep 6, 7 en 8 (PO) en de 1ste en 2de klas (VO).

Talentontwikkeling

Voor BLAFFEN wordt een cast samengesteld van professionals en kinderen uit het PO en VO. Na auditie kunnen de kinderen meespelen in de voorstelling waarin dans en muziek een grote rol spelen. De voorstelling wordt gespeeld in Podium Hoge Woerd en is voor scholen te bezoeken. Bezoek aan de voorstelling kan worden aangevuld met voorbereidende lessen in de klas en/of meespeel-trajecten.
Nacht van de Kakkerlak De Vrijstaat
Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek leider De Vrijstaat): “We betrekken scholen op zoveel mogelijk manieren bij de voorstelling. De kindercasts werken intensief samen met de regisseur en professionele cast, krijgen spel- en danslessen op school en repeteren meerderen keren op locatie in kostuum en decor. Daarnaast verzorgen we kunstlessen in de klas en exposeren de kunstwerken van de leerlingen gedurende de speelperiode van de voorstelling in Podium Hoge Woerd."

Fabuleus theater

Ieder jaar presenteert De Vrijstaat een fabuleuze theatervoorstelling met dieren in de hoofdrol. Koeien, konijnen, zwijnen, zwanen, ratten, kippen, vogels en insecten passeerden reeds de revue. In 2018 maakt De Vrijstaat alweer haar negende voorstelling. Dit keer staan honden centraal in de voorstelling BLAFFEN.

BLAFFEN wordt voorbereid in de maanden maart – mei 2018 en gespeeld in Podium Hoge Woerd, het nieuwe theater in Leidsche Rijn. Het artistieke kernteam wordt gevormd door Daphne de Bruin (auteur, actrice en artistiek leider van De Vrijstaat) en Paul Feld (theatermaker en auteur). Samen staan zij voor nieuw geschreven toneelteksten waarin humor en maatschappelijke thema’s samenkomen in aantrekkelijke muziektheater-voorstellingen voor een publiek van 8-88.

Nacht van de Kakkerlak De Vrijstaat

Speeldata

Vrijdag  1 juni
Zaterdag 2 juni
Zondag 3 juni
Maandag 4 juni
Dinsdag 5 juni - schoolvoorstellingen 
Woensdag 6 juni- schoolvoorstellingen

Kaartverkoop

Volwassenen - 10 euro
Jeugd t/m 12 jaar - 7,50 euro
(speciale tarieven voor u-pashouders, studenten en groepen)

Kaartverkoop via www.podiumhogewoerd.nl

Vorige voorstellingen

Benieuwd naar eerdere fabuleuze voorstellingen van De Vrijstaat? Bekijk de meest recente hier terug of via ons Youtube-kanaal

2017 - De Nacht van de Kakkerlak
2016 - Stormvogels
2015 - Fokken!
2014 - RatMan
2013 - Zwanenzang

Beeldmateriaal voorstellingen

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes