Home > Aanbod voor organisaties

I.v.m. de huidige maatregelen kunnen wij minder mensen huisvesten dan normaal. Voor volwassenen geldt: Voor activiteiten met een vaste plek houden wij een maximum aan van 10 a 12 personen. Voor activiteiten die beweging vereisen geldt een maximum van 4 personen. Per aanvraag kijken we naar de mogelijkheden.

Aanbod voor organisaties

De Vrijstaat biedt een inspirerende plek waar je kunst kunt maken, ervaren en beleven. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Graag geven we een paar voorbeelden van ons aanbod voor organisaties. Heeft jouw organisatie een andere wens, waarin De Vrijstaat zou kunnen voorzien? We verkennen graag samen de mogelijkheden. Ons kantoor is van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar via info@devrijstaat.nl of 030 3030012. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hart van De Vrijstaat is de monumentale boerderij Hofstede ter Weide. Het woonhuis heeft een huiselijke uitstraling. De deel staat nog in het teken van de oude functie van deze plek: sluit je ogen half en je kunt je voorstellen dat de koeien er nog gezellig staan te herkauwen. Zowel voor kinderen als volwassenen is deze plek een bron van inspiratie. De hergebruikte meubels, de verrassende oplossingen voor alledaagse ruimtes en de duurzame filosofie achter het ontwerp creëren een sfeer die creativiteit uitstraalt. Op deze manier willen we het publiek laten ervaren hoe kunst op een alledaagse manier in het leven geïntegreerd kan worden. Superuse Studios uit Rotterdam zorgde voor deze inspirerende en bijzondere inrichting.

Vanzelfsprekend zijn onze ruimtes ook te huur. Ben je op zoek naar een inspirerende vergaderruimte of kom je met zijn vieren brainstormen in de opkamer? Het kan allemaal.Naast ons reguliere programma voor kinderen en jongeren, organiseren we op verzoek ook workshops en trainingen voor volwassenen. Of we verzorgen een kinderworkshop op jouw festival of open dag.

Vind je op deze pagina niet wat je zoekt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.


Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

KIM DEBETS

Als locatiebeheerder van De Vrijstaat coördineert Kim Debets alle verhuuraanvragen. Ook verzorgt zij de productie van onze activiteiten.

Neem contact met ons op
VERHUUR RUIMTES

Inspirerende locatie

De Vrijstaat heeft diverse ruimtes die kunnen worden gehoord. De capaciteit varieert van 2 tot 70 personen. Ook is het mogelijk om meerdere ruimtes tegelijkertijd te huren. Heb je ruimte nodig voor een lange vergaderdag? Dan is het leuk om een Energizer erbij te boeken: een miniworkshops van 30 minuten om je accu weer op te laden.

Een overzicht van de beschikbare ruimtes vind je hieronder. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

MBinnenruimte

Workshopbox

Met deuren uit sloopppanden ontwierp Super Use een aparte ruimte op de deel voor multifunctioneel gebruik: repetities, feestelijke maaltijden, workshops, overleg, het kan allemaal in de workshopbox.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Lunch, borrel, techniek
LBinnenruimte

De Deel

Hier waan je je nog echt op de boerderij: als je goed luistert hoor je de koeien herkauwen. De deel is een prachtige locatie voor wat grotere groepen, maar kan niet verwarmd worden en is daarom alleen van mei tot september te gebruiken. Tenzij je niet bang bent voor koude handen.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Het is mogelijk om gebruik te maken van onze keuken.
MBinnenruimte

Wagenschuur

Op het erf staat de oude wagenschuur. Daarin hebben we een leslokaal gemaakt voor groepen tot 15 personen. Heel geschikt voor workshops, of om als extra ruimte te huren naast de Workshopbox als je veel ruimte nodig hebt. Bij mooi weer kun je ook gemakkelijk uitwijken naar het erf.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Het is mogelijk om gebruik te maken van onze keuken.
MBinnenruimte

Huiskamer

De oude woonkamer van de boerderij is een gezellige ruimte om met een kleine groep te overleggen of te borrelen. Ingericht met tafels en een rijkgevarieerde voorraad stoelen. Directe verbinding met de Opkamer is mogelijk via een trapje.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Lunch, borrel, techniek
SBinnenruimte

Opkamer & Mini workshopbox

Voor kleine groepjes zijn de Opkamer en de miniworkshopbox heel geschikt. Heb je meerdere ruimtes nodig omdat je bijvoorbeeld in groepjes wilt werken, dan kunnen deze ruimtes goed van pas komen.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Het is mogelijk om gebruik te maken van onze keuken.
LBuitenruimte

Buitenruimtes

Als het weer het toelaat ook gebruik maken van onze buitenruimte

Het erf: lekker in het zonnetje lunchen, borrelen of een workshop doen.
Hooischuur: ideaal voor een buitenworkshop bij iets minder mooi weer is onze overdekte buitenwerkplaats in de Hooischuur.

Geschikt voor:
Vergadering, teammiddag, actieve workshop
Extra opties:
Het is mogelijk om gebruik te maken van onze keuken.
WORKSHOPS & TRAININGEN

Regelmatig horen we ouders of andere volwassen bezoekers van De Vrijstaat verzuchten: was dit er ook maar voor volwassenen. Een Kunstvakantieweek voor volwassenen zit er voorlopig niet in maar we organiseren wel een aantal trainingen die je met je team of bedrijf kunt volgen. Zodat je De Vrijstaat mee kunt maken zoals hij bedoeld is: als werkplaats die je creatieve vermogen stimuleert.

Workshop

Dagdeel 'Meesterklas'

Op De Vrijstaat KunstAcademie werken deelnemers dicht op de huid van de kunstenaar en gaan in de werkplaats direct zelf aan de slag met geboden technieken en materialen. Dit unieke concept is ook toegankelijk voor organisaties. Kom met je afdeling of (project)team naar De Vrijstaat en werk een dagdeel intensief samen met een professionele kunstenaar. Deze Meesterklas duurt 2 tot 2,5 uur en vindt plaats op De Vrijstaat. De Meesterklas biedt organisaties naast creativiteit, inspiratie en teambuilding ook een tastbaar eindresultaat.
Doel:
Creatieve team(mid)dag, teambuilding, creatie
Richtprijs:
Vanaf 300 euro excl huur ruimte(s)
Training

Kunstexplosie

Krijg meer inzicht je eigen creatieve maakproces met deze toolbox ontwikkeld door De Vrijstaat. Via eenvoudige opdrachten waarbij thema, materiaal en techniek gegeven zijn, wordt je fantasie aan het werk gezet. Ga aan de slag, kijk wat er ontstaan en durf fouten te maken! Ook geschikt voor docenten.
De Kunstexplosie duurt 1,5 uur en kan ook op andere locaties worden verzorgd.
Doel:
Ontwikkelen van Creatief Vermogen
Richtprijs:
Vanaf 200 euro exclusief huur ruimte(s) of eventuele reiskosten
Workshop

ENERGIZER

Tijdens een lange vergadering is het fijn om halverwege even nieuwe energie op te doen. De Vrijstaat verzorgt graag een mini-workshop voor je tijdens de pauze. De Energizer duurt 30 minuten en kan alleen geboekt wordt in combinatie met de huur van een ruimte.
Doel:
Kennismaken, teambuilding, speelse onderbreking van de middag
Richtprijs:
Vanaf 30 euro
Workshop

Workshop op maat

Niet gevonden wat je zoekt? Er is heel veel mogelijk; we stellen graag een creatief programma samen voor jouw organisatie.
Doel:
Kinderprogramma, creatieve workshops voor kinderen
KINDERWORKSHOPS OP EVENEMENTEN

Inspirerende locatie

Ben je op zoek naar een inspirerende kinderworkshop voor je festival of open dag? De Vrijstaat kan kunst- en kookworkshops verzorgen. Welke dat zijn hangt af van wat er op dat moment bij ons op het programma staat en de beschikbaarheid van onze workshopdocenten. En natuurlijk van jouw wensen. Indien gewenst komen we met onze Vrijstaat Caravan.

Workshop

Maskers maken

Dia de los Muertos is een Latijns-Amerikaans volksfeest waarop mensen de doden herdenken. Dat gebeurt op een feestelijke manier met vrolijke optochten en picknicken op de begraafplaats. De workshop maskers maken is geïnspireerd op dit kleurrijke feest.

Leeftijd:
6+
Nodig:
Werktafels met bankjes/krukjes om op te zitten
Workshop

Heksensoep maken

Ideaal voor een buitenfestival met hongerige kinderen: maak je eigen heksensoep in een ketel boven een vuurtje. Groente schillen, snijden en brouwen maar. We nemen onze eigen authentieke heksenketel mee.

Leeftijd:
6+
Nodig:
Werktafels en een plek waar een vuurtje gemaakt mag worden.