Home > Aanbod voor organisaties

I.v.m. de verbouwing is het aanbod van te huren ruimtes op De Vrijstaat het komende jaar beperkt: in overleg kan er gebruik gemaakt worden van onze tijdelijke workshopruimte onder de Stadstuinen tegenover Hof van Monaco 3. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Aanbod voor organisaties

De Vrijstaat biedt een inspirerende plek waar je kunst kunt maken, ervaren en beleven. Voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Graag geven we een paar voorbeelden van ons aanbod voor organisaties. Heeft jouw organisatie een andere wens, waarin De Vrijstaat zou kunnen voorzien? We verkennen graag samen de mogelijkheden. Ons kantoor is van dinsdag t/m vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar via info@devrijstaat.nl of 030 3030012. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

Hart van De Vrijstaat is de monumentale boerderij Hofstede ter Weide. Het woonhuis heeft een huiselijke uitstraling. De deel staat nog in het teken van de oude functie van deze plek: sluit je ogen half en je kunt je voorstellen dat de koeien er nog gezellig staan te herkauwen. Zowel voor kinderen als volwassenen is deze plek een bron van inspiratie. De hergebruikte meubels, de verrassende oplossingen voor alledaagse ruimtes en de duurzame filosofie achter het ontwerp creëren een sfeer die creativiteit uitstraalt. Op deze manier willen we het publiek laten ervaren hoe kunst op een alledaagse manier in het leven geïntegreerd kan worden.

In de periode november 2021 – september 2022 wordt onze monumentale boerderij ingrijpend verbouwd. Na de verbouwing hebben ruime mogelijkheden voor andere partijen om van ons pand gebruik te maken, incidenteel, of voor een langere periode. Geïnteresseerd? Neem dan vooral contact met ons op om de toekomstige mogelijkheden te bespreken. Tot september 2022 is er alleen de mogelijkheid om gebruik te maken van onze tijdelijke workshopruimte.

Naast ons reguliere programma voor kinderen en jongeren, organiseren we op verzoek ook workshops en trainingen voor volwassenen. Of we verzorgen een kinderworkshop op jouw festival of open dag. Hieronder meer informatie.

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

KIM DEBETS

Als locatiebeheerder van De Vrijstaat coördineert Kim Debets alle verhuuraanvragen. Ook verzorgt zij de productie van onze activiteiten.

Neem contact met ons op
WORKSHOPS & TRAININGEN

Regelmatig horen we ouders of andere volwassen bezoekers van De Vrijstaat verzuchten: was dit er ook maar voor volwassenen. Een Kunstvakantieweek voor volwassenen zit er voorlopig niet in maar we organiseren wel een aantal trainingen die je met je team of bedrijf kunt volgen. Zodat je De Vrijstaat mee kunt maken zoals hij bedoeld is: als werkplaats die je creatieve vermogen stimuleert.

Workshop

Dagdeel 'Meesterklas'

Op De Vrijstaat KunstAcademie werken deelnemers dicht op de huid van de kunstenaar en gaan in de werkplaats direct zelf aan de slag met geboden technieken en materialen. Dit unieke concept is ook toegankelijk voor organisaties. Kom met je afdeling of (project)team naar De Vrijstaat en werk een dagdeel intensief samen met een professionele kunstenaar. Deze Meesterklas duurt 2 tot 2,5 uur en vindt plaats op De Vrijstaat. De Meesterklas biedt organisaties naast creativiteit, inspiratie en teambuilding ook een tastbaar eindresultaat.
Doel:
Creatieve team(mid)dag, teambuilding, creatie
Richtprijs:
Vanaf 300 euro excl huur ruimte(s)
Training

Kunstexplosie

Krijg meer inzicht je eigen creatieve maakproces met deze toolbox ontwikkeld door De Vrijstaat. Via eenvoudige opdrachten waarbij thema, materiaal en techniek gegeven zijn, wordt je fantasie aan het werk gezet. Ga aan de slag, kijk wat er ontstaan en durf fouten te maken! Ook geschikt voor docenten.
De Kunstexplosie duurt 1,5 uur en kan ook op andere locaties worden verzorgd.
Doel:
Ontwikkelen van Creatief Vermogen
Richtprijs:
Vanaf 200 euro exclusief huur ruimte(s) of eventuele reiskosten
Workshop

ENERGIZER

Tijdens een lange vergadering is het fijn om halverwege even nieuwe energie op te doen. De Vrijstaat verzorgt graag een mini-workshop voor je tijdens de pauze. De Energizer duurt 30 minuten en kan alleen geboekt wordt in combinatie met de huur van een ruimte.
Doel:
Kennismaken, teambuilding, speelse onderbreking van de middag
Richtprijs:
Vanaf 30 euro
Workshop

Workshop op maat

Niet gevonden wat je zoekt? Er is heel veel mogelijk; we stellen graag een creatief programma samen voor jouw organisatie.
Doel:
Kinderprogramma, creatieve workshops voor kinderen
KINDERWORKSHOPS OP EVENEMENTEN

Inspirerende locatie

Ben je op zoek naar een inspirerende kinderworkshop voor je festival of open dag? De Vrijstaat kan kunst- en kookworkshops verzorgen. Welke dat zijn hangt af van wat er op dat moment bij ons op het programma staat en de beschikbaarheid van onze workshopdocenten. En natuurlijk van jouw wensen. Indien gewenst komen we met onze Vrijstaat Caravan.

Workshop

Maskers maken

Dia de los Muertos is een Latijns-Amerikaans volksfeest waarop mensen de doden herdenken. Dat gebeurt op een feestelijke manier met vrolijke optochten en picknicken op de begraafplaats. De workshop maskers maken is geïnspireerd op dit kleurrijke feest.

Leeftijd:
6+
Nodig:
Werktafels met bankjes/krukjes om op te zitten
Workshop

Heksensoep maken

Ideaal voor een buitenfestival met hongerige kinderen: maak je eigen heksensoep in een ketel boven een vuurtje. Groente schillen, snijden en brouwen maar. We nemen onze eigen authentieke heksenketel mee.

Leeftijd:
6+
Nodig:
Werktafels en een plek waar een vuurtje gemaakt mag worden.