123
8+ESCAPEROOMFebruari - April 2019
Home > Activiteiten > Exposities > ESCAPEROOM

ESCAPEROOM HET INNI PARK

Er zijn sporen van een nieuwe diersoort ontdekt. Bioloog Tina Daas heeft een aantal van deze dieren weten te vangen en een onderzoeksruimte ingericht in het Gebouw op De Vrijstaat. In deze escaperoom voor kinderen werk je samen om het mysterie rond de Inni’s op te lossen. Tijdens een spannende zoektocht ontrafel je met elkaar wat de bioloog allemaal te weten is gekomen over deze bijzondere dieren. En als een echte onderzoeker kom ook jij voor de keuze te staan: hoe ver kunnen we gaan om de Inni’s in gevangenschap te houden?

Houd je van spanning, schrik je niet terug voor gesloten deuren en heb je zin om een nieuwe diersoort te leren kennen? Dan is ESCAPEROOM Het Inni Park de plek voor jou!

Om de ESCAPEROOM Het Inni Park te kunnen spelen, maken we van alle bezoekers twee groepen van elk max. 15 deelnemers. Willen jullie ESCAPEROOM Het Inni Park helemaal voor jullie zelf? Dat kan door buiten onze openingstijden het escaperoom-feestje te boeken.

Groepsbezoek

Wist je dat je ook je verjaardag in onze escaperoom kunt vieren? Het kinderfeestje is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en duurt 2 uur. Het is ook mogelijk om langs te komen met je klas of met de BSO in de voorjaarsvakantie!

PLAN JE BEZOEK

Data
Van 2 februari t/m 7 april iedere zaterdag en zondag.

Tijden
Er zijn twee rondes: om 12 en om 15 uur. Een ronde duurt circa 1,5 uur.
Reserveren is nodig en kan tot uiterlijk donderdag voorafgaand aan je bezoek.

Leeftijd
Onze escaperoom HET INNI PARK geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Locatie
Je vindt de ESCAPEROOM Het Inni Park in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw.

Belangrijk
ESCAPEROOM Het Inni Park is slecht toegankelijk voor rolstoelen. Mocht je in een rolstoel zitten en onze escaperoom willen bezoeken, neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ben je allergisch voor hooi? Dan raden we je af om ESCAPEROOM Het Inni Park te bezoeken. De Inni’s zijn namelijk dol op hooi.

Benieuwd naar onze eerdere exposities of meer achtergrondinformatie?

CHECK HET HIER
VLOGS TINA DAAS

BEREID JE BEZOEK GOED VOOR

Met behulp van deze vlogs van Tina Daas

Bezoek jij binnenkort ESCAPEROOM Het Inni Park? Bereid je dan goed voor en check de vlogs van bioloog Tina Daas. Ze heeft een paar opdrachten voor je.
Gebruik hiervoor deze werkbladen.

DE KUNSTENAARS

Joël Vegt & studenten Interactive Performance Design (HKU)

ESCAPEROOM Het Inni Park is ontwikkeld en gebouwd door kunstenaar Joël Vegt en studenten Interactive Perfomance Design (HKU): René van ‘t Hart, Meike Jansen, Robbie de Gier en Emile Ponson.

“Samenwerken met een kunstvakopleiding is inspirerend, zowel voor de studenten als voor De Vrijstaat. Wij werken graag samen met jonge makers en bieden op deze manier onze locatie en ons programma aan om een nieuwe generatie kunstenaars in Leidsche Rijn een landingsplaats te geven,”aldus Daphne de Bruin (artistiek leider van De Vrijstaat).

MET DE KLAS NAAR HET INNI PARK
Een escaperoom voor kinderen die houden van puzzelen en ontsnappen, die nieuwsgierig zijn naar het onbekende en niets liever doen dan codes kraken. 

Bij de escaperoom HET INNI PARK ontwikkelen we een educatief programma voor het primair onderwijs. Dit bestaat uit een bezoek aan De Vrijstaat, eventueel aangevuld met een les in de klas.

Bij onze exposities bieden wij qua educatief programma drie opties:

Optie A – expo bezoek van 2 uur: 7,50 euro per leerling*
De leerlingen worden tijdens hun bezoek aan onze expo-ruimte begeleid door twee ervaren educatie-medewerkers van De Vrijstaat en maken kennis met de werkwijze en inspiratie van de kunstenaar. Vervolgens gaan de leerlingen zelf aan het werk met de materialen en technieken van deze kunstenaar.

Optie B – expo bezoek van 2 uur met de kunstenaar: 10 euro per leerling*
De kunstenaar vertelt zelf over zijn of haar werk, beantwoordt vragen en werkt zij aan zij met de leerlingen tijdens de workshops.

Optie C – expo bezoek van 2 uur met de kunstenaar en een les in de klas van 1 uur: 15 euro per leerling*
Voor meer verdieping komt de kunstenaar nog een les in de klas geven.

* Bovenstaande tarieven zijn gebaseerd op een groepsgrootte van minimaal 25 leerlingen. Alle prijzen zijn inclusief materiaalkosten en 0% BTW.

Praktische informatie

Doelgroep
Groep 5 t/m 8

Discipline
Digitale media

Doelen
Creatief denken en doen, reflecteren op wat je doet, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden tonen

Data
2 februari t/m 7 april 2019

Locatie
Het Gebouw (de expo-ruimte van De Vrijstaat)

Kosten
Vanaf € 7,50 per leerling

Meer informatie
Mail naar info@devrijstaat.nl 

MEER WETEN? NEEM CONTACT MET ONS OP
SAMEN MET

ESCAPEROOM Het Inni Park wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie en Carel Nengerman Fonds . In het kader van Creatief Vermogen Utrecht hebben we bij deze expositie een educatief programma voor onze partnerscholen De Achtbaan en Sint Maartenschool ontwikkeld.