6+HERFST EXPRESS24/25 en 27/28 oktober 2022
Home > Activiteiten > Herfst Express

Twee keer Herfst Express
Van ZIMIHC en SportUtrecht i.s.m. De Vrijstaat 

Deze herfstvakantie organiseren ZIMIHC en SportUtrecht weer samen met De Vrijstaat de Herfst Express – dit jaar niet één, maar twee edities! Uiteraard met opnieuw een interessante mix van sport en cultuur. Op maandag 24 en dinsdag 25 oktober is er een Express waar we werken met bewegende kunst en capoeira; op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober gaan we aan de slag met lichtsculpturen en stuntsteps. Lees hieronder meer over beide programma’s.

Praktische informatie

Data
Herfst Express 1 is op maandag 24 en dinsdag 25 oktober, Herfst Express 2 op donderdag 27 en vrijdag 28 oktober.

Leeftijd
De Herfst Express is voor kinderen van 6-10 jaar oud.

Locatie en tijden
De twee dagen van beide Expressen vinden plaats op de boerderij van De Vrijstaat. Tijden zijn van 10.00 tot 15.00 uur, inclusief lunch. Als er allergieën zijn is het handig om zelf
iets mee te nemen.

Tickets
Op vertoon van U-Pas is deelname aan de Herfst Express gratis, anders kost een ticket €25,-. Heb je geen U-pas en ook geen €25,-? Neem dan contact op met Anne & Kathelyn van ZIMIHC. De Herfst Express is voor ieder kind! 

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

Herfst Express 1

Beweging: kunst en capoeira
Maandag 24 en dinsdag 25 oktober


Bewegende kunst, wat is dat? In deze twee dagen leer je dat van Kunstliefde, Ruimte voor Beeldende Kunst. Je gaat schilderen terwijl je in beweging bent en maakt een mobiel die eigenlijk nooit helemaal stilstaat. Na de dagelijkse dosis creativiteit is het tijd voor sport: capoeira. Andrea Droës en haar partner nemen je mee in de wereld van deze vechtkunst, waar beweging gepaard gaat met instrumenten en zang.  

Meld je aan via de website van ZIMIHC! 

Herfst Express 2

Sculpturen en steps
Donderdag 27 en vrijdag 28 oktober


Op vrijdag 4 november doen kinderen en jongeren van De Vrijstaat mee met het Vuur van Sint Maarten. Voor dit evenement bouwt iedereen van De Vrijstaat prachtige lichtsculpturen, gemaakt van rijstpapier en wilgentenen. Maar de deelnemers van de Herfst Express presenteren hun kunstwerken deze avond op een unieke manier: niet lopend, maar op de step! Om alvast wat tricks te leren gaan we tijdens de Herfst Express middagen de skatebaan op met stuntsteps. Na deze twee dagen ben je helemaal klaar voor de optocht.  

Meld je aan via de website van ZIMIHC!