123
  • 6+oktober 2021 - april 2022TheaterKeet seizoen 2021-2022LocatieDe Vrijstaat

    Wil jij supergraag theaterles op De Vrijstaat, maar ben je nog te jong voor onze TheaterAcademie? Goed nieuws: komend seizoen gaan we door met de TheaterKeet! Dit programma bestaat uit 6 lessen waarvan de laatste les een masterclass is van een theatermaker. De TheaterKeet is voor kinderen tussen de 6 en 9 jaar, die hun eerste stappen op het podium willen zetten!

    Wissen
    Aantal kinderen
  • Je winkelmand is momenteel leeg.

    Terug naar winkel

6+HERFST EXPRESS19 & 20 oktober 2021
Home > Activiteiten > Herfst Express

Herfst Express

ZIMIHC en SportUtrecht i.s.m. De Vrijstaat 

Deze herfstvakantie organiseren ZIMIHC en SportUtrecht samen met De Vrijstaat de Herfst Express. Op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober kan je meedoen met de Herfst Express op De Vrijstaat, een programma waarbij sport en cultuur op een bijzondere manier worden gecombineerd. Op deze twee dagen staan paarden centraal.

Voor De Ronde van Sint Maarten, een feestelijke parade door Leidsche Rijn, bouwen we in één dag een lampion in de vorm van een stokpaardje. Want Sint Maarten wordt altijd afgebeeld op zijn paard. Wist je trouwens dat stokpaard rijden een echte sport is? We gaan deze sport beoefenen en verschillende parcours uitzetten voor een echte wedstrijd. 

Natuurlijke kunnen de echte pony’s niet achterblijven. We bezoeken de ponyclub Stal Thamen in Leidsche Rijn. Deze ligt op 5 minuten afstand van de Vrijstaat en hier gaat Alexandra ons alles vertellen over deze sport. Rijden en borstelen horen daar natuurlijk bij.  Wil jij graag aan de slag met een lampion en bezig zijn met verschillende paardensporten? Meld je dan aan! 

TheaterKeet seizoen 2021/2022

Blok 1: Dierencircus
In het eerste blok spelen we allemaal dieren in ons eigen gemaakte circus. We stuiven rond door de piste en maken duizelingwekkende circusacts.

Blok 2: Verhalenvertellers
We werken vanuit bestaande verhalen; verhalen vertellen is immers de basis van het toneelspelen. Geïnspireerd door de teksten van Toon Tellegen maken we korte scenes.

Blok 3: Kostuumdrama
Terug in de tijd van de romantiek. We roepen oude personages tot leven en zoeken er kostuums bij. Samen creëren we een romantisch diner met veel drama.

Data & lestijden

De lessen zijn op dinsdag 19 en woensdag 20 oktober van 10:00 – 15:00 uur, inclusief lunch.

Kosten

Meedoen aan de Herfst Express is gratis op vertoon van de U-Pas. Geen U-Pas? Dan betaal je 25 euro.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.