123
9+KUNSTACADEMIEseptember 2021 - juli 2022
Home > Activiteiten > KunstAcademie voor kinderen en jongeren > KunstAcademie seizoen 2021 – 2022

KunstAcademie seizoen 2021-2022

De Vrijstaat KunstAcademie is voor kinderen en jongeren (9-15 jaar) die het leuk vinden om hun creatieve skills te ontwikkelen. Volgens het aloude principe van de meester-gezel-leerling biedt De Vrijstaat KunstAcademie een werkplaats waar je direct het ambacht kunt leren van de meester. Door dicht op de huid van de kunstenaar te zitten en direct zelf aan de slag te gaan met de geboden materialen en technieken, biedt De Vrijstaat een praktijkgerichte leeromgeving.

Talentontwikkeling

De Vrijstaat richt zich op talentontwikkeling. Je kunt de academie meerdere jaren volgen. Hoe langer je op de academie zit, hoe meer ervaring je opdoet met verschillende kunstdisciplines en hoe meer je te weten komt over je eigen identiteit als kunstenaar. Voor jongeren die door willen stromen naar het kunstvakonderwijs legt de Vrijstaat KunstAcademie een brede basis en kun je werken aan een uitgebreid portfolio.

Op de Vrijstaat KunstAcademie is naast de kunstenaar een vaste docent aanwezig die een deel van de lessen geeft en die de ontwikkeling van de deelnemers door de jaren heen begeleidt. Tijdens de lessen doen je onderzoek en experimenten. Het creatieve proces is net zo belangrijk als het eindresultaat. We bespreken het gemaakte werk en zo leer je ook kijken naar kunst van anderen en hoor je wat anderen vinden van jouw werk. Kunst ontstaat door veel te oefenen en uit te proberen. Het werk dat je maakt verzamel je in een portfolio.

Data & lestijden 2021-2022

De KunstAcademie van seizoen 2021 – 2022 is reeds begonnen: aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. De lessen vinden plaats op zaterdag van 10.00-12.15 uur. Elk blok bestaat uit 10 lessen, inclusief een eindpresentatie.

Check hier onze coronamaatregelen.

Blok 1 – Beeldende Kunst
11, 18, 25 sep, 2, 9, 30 okt, 6, 13, 20, 27 nov
Blok 2 – Kunst in de openbare ruimte
15, 22, 29 jan, 5, 12, 19 feb, 12, 19, 26 maart, 2 april
Blok 3 – Digitale media: video mapping 
9, 23 april, 14, 21, 28 mei, 11, 18, 25 juni, 2, 9 juli

Kosten

Voor de Vrijstaat KunstAcademie schrijf je je in voor een heel seizoen (sep-juli). De deelnamekosten zijn 450 euro voor het hele jaar (30 lessen). Een pauzehap en materiaalkosten zijn inbegrepen. Het is mogelijk om dit bedrag te betalen met budget van de U-pas of een aanvraag in te dienen bij het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Neem hiervoor contact met ons op.

De proefles kost 17,50 euro en dit bedrag wordt bij inschrijving voor het complete seizoen verrekend met de totale deelnamekosten.

Toegankelijkheid

Op De Vrijstaat vinden we het erg belangrijk dat iedere bezoeker en deelnemer zich welkom voelt. De toegankelijkheid van onze locatie en ons programma spelen hierbij een belangrijke rol.  Mocht je twijfelen of je bij ons terecht kunt, neem dan zeker even contact met ons op. Lees meer.

VORIGE SEIZOENEN KUNSTACADEMIE
SEIZOEN 2021-2022
Blok 1Beeldende Kunst

Blok 1 Beeldende kunst: Poppenhuismeubels maken

Samen met meubelmakers Don Zweedijk en ontwerper Stephan Siepermann gaan de kinderen en jongeren van de KunstAcademie aan de slag met hout bewerken. Ze leren de kneepjes van het vak en spelen met schaal om meubels te maken voor een heel groot poppenhuis. Dat zal te zien zijn in de nieuwe interactieve expo van De Vrijstaat in 2022.
Wanneer:
11 september t/m 27 november 2021
Eindexpositie:
27 november 2021
Blok 2Kunst in de Openbare Ruimte

Blok 2: Kunst in de openbare ruimte

Met het thema Architectuur zal Marjolein Witte de interactieve expositie van De Vrijstaat vormgeven. Aansluitend hierop zal zij met de kinderen en jongeren van de Vrijstaat KunstAcademie werken aan een architectonisch kunstwerk voor in de openbare ruimte. Net als in haar werk gaan ze aan de slag met het onderzoeken van grenzen, het afbakenen van ruimtes en het spelen met vormen en kleuren.
Wanneer:
15 januari t/m 2 april 2022
Eindexpositie:
2 april 2022
Blok 3Digitale Media

Blok 3 Digitale media: Video mapping

In dit blok werken de kinderen en jongeren van de Vrijstaat KunstAcademie met lichtkunstenaar Andrea Dröes. Middels digitale snufjes wordt onderzocht hoe je een interactief kunstwerk kan maken dat geprojecteerd kan worden op Het Gebouw, de interactieve expo of het poppenhuis uit het eerste blok. Met video mapping voeg je een extra verhaal toe aan een bestaand object of ruimte.
Wanneer:
9 april t/m 9 juli 2022
Eindexpositie:
9 juli 2022
IMPRESSIE

Maak kennis met de Vrijstaat Kunstacademie

Ben jij benieuwd of onze KunstAcademie voor kinderen en jongeren iets voor jou is? Seizoen 2021/2022 is helaas volgeboekt. Eind juni/begin juli 2022 start de inschrijving voor het volgende seizoen. Wil je een reminder ontvangen, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Kun je niet wachten  tot die tijd? Check dan alvast dit filmpje over de Vrijstaat KunstAcademie, gemaakt door Charlie Feld.

AANMELDEN NIEUWSBRIEF