Home > Activiteiten > NulPunt – Klub19
KLUB19

KLUB19 is een community voor jongeren die wonen of naar school gaan in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern, en die geïnteresseerd zijn in muziek, dans, theater, games, nieuwe media en meer! Op facebook.com/KLUB19 vind je nieuws, aankondigingen, winacties van activiteiten in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern.

KLUB19 is het jongerenplatform van de wijkcultuurhuizen De Vrijstaat en Cultuur19 en poppodium Azotod. Met deze culturele organisaties proberen wij aansluiting te zoeken bij de vragen die vanuit de jongeren in Leidsche Rijn leven op het gebied van kunst en cultuur. Met een vaste crew van jongeren creëren wij mogelijkheden voor jongeren om vorm te geven aan hun eigen plannen en initiatieven.

Via maandelijkse hang-outs, georganiseerd door de KLUB19 coördinator, krijgt het programma steeds frisse input voor evenementen en activiteiten die grassroot ontstaan of aansluiten bij de programma’s van de organisaties. KLUB19 is het podium en de backstage van jongeren in Leidsche Rijn. Check de Grote Prijs van Leidsche Rijn, Clubnights en DJ Contest en Young City Vibes!

De Grote Prijs van Leidsche Rijn

Deze bandwedstrijd vol jong en aanstormend talent, vindt ieder jaar in november en december plaats. In drie zinderende voorrondes strijden beginnende bands met elkaar om die felbegeerde plek in de finale. Er zijn fantastische muziekprijzen te winnen, die beginnende bands verder op weg helpen, zoals studiotijd bij Studio Moskou, een optreden bij Azotod, bandcoaching, een masterclass song writing en nog veel meer!

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een initiatief van KLUB19 en wordt georganiseerd om een bandcultuur in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern een impuls te geven.

Check hier alle actuele informatie over de Grote Prijs van Leidsche Rijn.

Deze zomer organiseerde KLUB19 de Urban Summer. Een vakantieprogramma vol workshops en stoere activiteiten. Lees hier meer over Urban Summer.

NULpunt
NULpunt3

De Vrijstaat NULpunt

In het najaar van 2018 startte De Vrijstaat een bijzondere nieuwe samenwerking met de opleiding Musician 3.0 van HKU. Gedurende 5 avonden verdeeld over het jaar hebben studenten van deze conservatoriumopleiding De Vrijstaat bezet.

In de Wagenschuur, de Achtertuin, de Woonkamer of op de Deel: onze locatie dient als inspiratieplek voor jonge muziekmakers die graag van zich laten horen. Cross-overs tussen disciplines, onverwachte performances, een hartverscheurend liefdesduet of scheurend harde muzikale botsingen: in NULpunt omarmen we iedere theatrale ontmoeting.

De Vrijstaat biedt hiermee een podium voor jonge Utrechtse kunstenaars en creëert ruimte voor de kunst van de toekomst. Welkom op De Vrijstaat NULpunt!

Ook het komende seizoen is Nulpunt regelmatig op De Vrijstaat te zien en te horen. De eerste bijeenkomst van 2020 staat gepland op 15 oktober.