8+THEATERJuni 2021
Home > Activiteiten > Voorstellingen > De KookKeet van Kato

De KookKeet van Kato

Soms vergeten we het even maar katten zijn roofdieren! De stad vormt hun jungle waar nog steeds het recht van de sterkste geldt. Voor een straatkat is overleven een gegeven en aanval de beste verdediging. Dakloos en op drift zwerven de Straatkatten door de stad op zoek naar een eigen territorium. Maar vindt maar eens een plek als alle Huispoezen hun aangeharkte binnentuintjes verdedigen en alle land bezet is door vadsige katers en luxe raspoezen.

In de nieuwe theatervoorstelling De KookKeet van Kato van De Vrijstaat, zien we de stad door de ogen van een bende kleine roofdieren die leven op de resten van onze rijke samenleving. De Afvalkeuken van Cato is de plek waar de zwerfkatten samenkomen om elkaar te ondersteunen in deze barre tijden.

Straatmuziek en straatkunst met een urban vibe, vullen deze West Side Story waarin je de kat leert kennen als nooit tevoren!

Speeldata

Reguliere voorstellingen: vr 11 t/m zo 13 juni
Schoolvoorstellingen: ma 14 t/m wo 16 juni

Locatie

Podium Hoge Woerd, Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern

Speel mee!

Ben je 9+ en wil je mee spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check dan De Vrijstaat TheaterAcademie! Inschrijving voor volgend seizoen start half juli.

MEER INFO
HET VERHAAL

Kato, een kat waar het leven flink overheen is gegaan, runt de KookKeet waar dakloze dieren terecht kunnen voor voedsel en gezelschap om hun hart te verwarmen. Op een dag verschijnt er een nieuwe poes in haar Keet. Vervuild, opgejaagd en brutaal als de neten. Katja komt uit een andere stad en heeft een lange reis achter de rug waar zij weinig over wil vertellen. Maar dat deze kat het een en ander op haar kerfstok heeft wordt al snel duidelijk.

Kato herkent zich in de jonge Katja en neemt haar onder haar hoede. Maar het geheimzinnige gedrag van Katja en haar nachtelijke omzwervingen baren haar zorgen. Ze is toch niet op het criminele pad? Als ook de andere katten steeds meer onder invloed van Katja lijken te komen gaat Kato op onderzoek uit. Maar wat zij uiteindelijk ontdekt blijkt totaal niet wat ze had verwacht…

Credits

Tekst en regie: Paul Feld
Spel: Daphne de Bruin, Anne Reitsma en Yari van der Linden
Muziek: Pleun Alkemade, Erwin Eigenraam, Jimmie Feld & Joris Traas
Vormgeving: Kim van der Zijde
Techniek en film: Charlie Feld
Theaterdocent: Eleni Andreas-Achilleos
Educatie: Lotte Rosier
Met bijdragen van: Kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie: Roos, Floor, Lisa, Naomi, Lowie, Zara, Mimouscha, Lise, Elena, Lola Jente, Boris, Vera, Dyanthe, Luka, Julia, Wendel, Diede, Carlijn, Merinde, Tessa, Femke, Femke, Wiene en Lena.

FABULEUZE VOORSTELLINGEN

Jaarlijks brengt De Vrijstaat een zogenoemde Fabuleuze voorstelling uit, gemaakt met een gemengde cast van ervaren professionals, jonge makers en bevlogen kinderen en jongeren. Hiermee brengen we actueel, politiek theater voor een doelgroep vanaf 8 jaar.

Het artistieke team bestaat uit Daphne de Bruin – artistiek directeur van De Vrijstaat – en Paul Feld, toneelschrijver en regisseur. Naast de professionals vullen we de cast aan met leerlingen uit het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en kunstvakonderwijs. Het samenwerken met ervaren theatermakers geeft de jonge acteurs en muzikanten niet alleen een unieke kans om het theatervak in de praktijk te leren en te ervaren; door gezamenlijk op de vloer te staan ontstaat er kleine hechte community: De Vrijstaat Theaterfamilie.

Thematiek

Armoede speelt een steeds grote rol in onze samenleving. Nooit eerder werd er zoveel gebruik gemaakt van de Voedselbank en leven er talloze gezinnen onder het bestaansminimum. Maar armoede is nog steeds een taboe om over te praten. Ook kinderen krijgen hier mee te maken. Er is misschien thuis niet voldoende geld om op sport of kunstles te gaan. Je kunt niet mee op het schooluitje of je gaat niet op vakantie.

De KookKeet van Katospeelt zich af in een opvang voor zwerfkatten,waarin de keuken kok Kato de scepter zwaait.Met deze nieuwe voorstelling maken we het thema armoede voor kinderen bespreekbaar. Door verhalen en ervaringen te delen kunnen bijdragen aan een samenleving waar delen en zorg voor elkaar dragen van belang zijn.

SAMEN MET

De KookKeet van Kato is een samenwerking met Podium Hoge Woerd. Voor deze voorstelling werkt een cast van professionele acteurs samen met kinderen van De Vrijstaat TheaterAcademie, jongeren en studenten van het conservatorium en de Nederlandse Pop Academie aan een fabuleuze voorstelling die zich afspeelt in Castellum Hoge Woerd.

De voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Creatief Vermogen Utrecht, KLUB19, Fentener van Vlissingen Fonds en Elise Mathilde Fonds