123
Home > Activiteiten > VrijSpel (pagina voorverkoop deelnemers)

VrijSpel

Ben je 16 jaar of ouder en heb je een creatief planEen tentoonstelling inrichten met je foto’s, een rap-optreden geven, je eigen gitaarliedjes spelen voor publiek, een verhalenbundel schrijven, een podcastserie maken… Theater, muziek of kunst, het mag van alles zijn. Bij ons krijg je VrijSpel 

In de afgelopen twee jaar heeft De Vrijstaat zes projecten ondersteund die varieerden van het uitbrengen van een eerste CD, een theatersolo en een korte documentairefilm tot een poetry performance, een kledingcollectie en een kleinkunstprogramma.  

 

 

Kunstenaars 2021/2022

Boet & Silas zijn twee studenten die in hun vrije tijd muziek maken onder de naam Kylassin. Met accordeon, gitaar, zang en cajon richten zij zich voornamelijk op (oost)Europese folkmuziek in verschillende talen. Ze gaan uit van bestaande nummers uit dit brede en rijke repertoire en geven daar hun eigen draai aan, met nieuwe arrangementen. In het VrijSpeltraject willen zij een verhalende voorstelling ontwikkelen waarin de liedjes die zij zingen worden afgewisseld met verhalende teksten. Het geheel vormt dan een samenhangende vertelling.
Periode: september 2021 – februari 2022.

Valerie is net geslaagd aan het Amadeuslyceum en heeft komend jaar een tussenjaar. In het VrijSpeltraject wil zij zich ontwikkelen als singer/songwriter. Zij schrijft haar eigen teksten en begeleidt zichzelf op de gitaar. Haar nummers zijn nu nog zowel in het Nederlands als in het Engels. Ze weet nog niet welke richting ze uiteindelijk op wil. Haar teksten zijn geëngageerd en gaan over zaken waar je als jongvolwassene tegenaan loopt in de samenleving.
Periode: september 2021 – februari 2022.

Nieuwe Meesters: Camiel, Faas, Hebe, Leander en Yrsa zijn oud-leerlingen van de Vrijstaat KunstAcademie. Zij willen zich met z’n vijven verder verdiepen in architectuur en het verven met olieverf. In het VrijSpeltraject gaan zij in september aan de slag met kunstenares Britt Dorenbosch die hen in zal wijden in de geheimen van olieverf. In december presenteren zij hun werk. Daarna is Marjolein Witte hun coach in een project rond architectuur. Marjolein is ook de kunstenaar die de Vrijstaat expositie in 2022 gaat maken.
Periode: september 2021 – maart 2022

 

Meld je aan voor 1 april!

Nu de kunstenaars van seizoen 2021-2022 hun projecten afronden hebben we weer plek voor nieuwe VrijSpel-deelnemers. Er gaat in deze nieuwe ronde al een groep aan de slag met theatervormgeving, gekoppeld aan onze voorstelling Het Visseninternaat. Daarnaast coachen we band DeVoTed, die in 2021 de Grote Prijs van Leidsche Rijn won. Met deze twee projecten is er nog 1 plek vrij voor VrijSpel in het voorjaar van 2022.

Heb jij een creatieve droom en ben je klaar om op de springplank te stappen? Meld je aan voor 1 april door een mail te sturen naar Daphne de Bruijn via daphne@devrijstaat.nl.

Na de zomer zijn er meerdere plekken beschikbaar bij VrijSpel: ook hiervoor kun je je nu al aanmelden.

 

VrijSpel eindpresentatie zondag 27 februari

Op zondag 27 februari is de VrijSpel eindpresentatie, waar de creatievelingen van het afgelopen seizoen hun werk tonen. Muziekduo Kylassin, bestaande uit Boet en Silas, spelen hun voorstelling met (Oost-)Europese folkmuziek. Valerie treedt op met haar gitaar en zelfgeschreven Engelse en Nederlandse liedjes, en een groep van vijf jonge schilders laten hun werk zien.

Wil jij erbij zijn om te kijken of om kennis te maken met VrijSpel? Reserveer alvast je kaartje! De eindpresentatie wordt twee keer opgevoerd, om 11.00 uur en om 14.30 uur. Een kaartje kost 3 euro: hiervoor krijg je ook een drankje.

Reserveer je kaartje

Aanspreekpunt bij De Vrijstaat

DAPHNE DE BRUIN

 

Heb je vragen over VrijSpel? Of heb je al een idee voor een kunstproject waarbij je onze hulp kunt gebruiken? Mail dan naar daphne@devrijstaat.nl

 

SAMEN MET

VrijSpel wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en de Gemeente Utrecht.

Gemeente Utrecht nieuw logo