Kunstmaker@DeVrijstaat

18 april t/m 1 juni

Heb je altijd al eens willen zien hoe kunst wordt gemaakt? In het Gebouw kun je het live gemaakt zien worden door een kunstenaar die zes weken bij ons te gast is! Ook jij gaat aan de slag om iets bijzonders te maken.

Kunstenaar Marleen Huijing had vanaf 18 april haar intrek in het Gebouw genomen. Het werk van Marleen is gebaseerd op een sprookjesboek dat zij had gevonden op straat. De bladzijden heeft zij afgedrukt op stof en daar traag, ronddraaiende jurken van gemaakt. 

Wat kon je allemaal doen bij een bezoek aan onze Kunstmaker@DeVrijstaat?

Oud Prul, Nieuw Spul
Heb jij thuis nog oud prul? Je weet wel, die ene bad eend die op het randje van het bad ligt, de barbiepop waar je allang niet meer mee speelt of dat horloge die het eigenlijk al jaren niet meer doet? Gooi het niet weg! Maar neem het mee naar de workshop ‘Oud Prul, Nieuw Spul’ en tover je bad eend om tot een tandenborstelbeker, je horloge tot een servethouder en wordt zelf een echte kunstmaker!

FOTastic
Tegenwoordig is een klok gewoon maar een klok, de rommel op de grond alleen maar troep en de deur gewoon een opening naar een andere kamer, maar misschien heb jij wel een heel ander beeld bij een klok, betekent die rommel juist geen troep en is die deur juist ontzettend handig.

Bij FOTastic krijg je de kans om een foto van een alledaags voorwerp, zoals bij jou in de keuken ook wel te vinden is, te veranderen. Zo kun je jouw fantasie loslaten op de meest normale spullen en er iets spectaculairs van maken. Jouw kunstwerk mag zelfs bij ons in de expositie hangen! 

Cirkel van Kleding
Rood, roze en wit. Nee, het is geen vlag. Het zijn de kleuren van de kledingstukken die jij van huis uit mee mag nemen naar Het Gebouw. Heb je een passie en houd je van recyclen? Dan ben jij zeker een rood typetje. Of ben jij meer van de feestjes? Dan zou ik op zoek gaan naar iets wits. Houd je wel van fantasie en sprookjes, ga dan op zoek naar iets in de kleur roze. Samen met de kunstenaar maak je van een oud kledingstuk een nieuw kledingstuk dat uiteindelijk geëxposeerd gaat worden in het Kröller Möller Museum!

Zie hier het atelier in zes weken tijd compleet veranderen.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes