Nieuws uit De Vrijstaat

19 | mei | 2016

Het Glazen Circus komt!

Van vrijdag 19 augustus tot en met zondag 11 september vinden er op en rond het Berlijnplein, hart van het Leidsche Rijn Centrum in opbouw, een reeks van bijzondere festiviteiten plaats. Drie organisaties zorgen onder de noemer Het Glazen Circus voor een nomadisch zomerprogramma voor jong en oud. Een Stadssafari, De Grote Trek van Leidsche Rijn en de Showman’s Fair veroveren het Berlijnplein.
» Lees meer
22 | april | 2016

Programma zomercampus LIVE! bekend

Tijdens zomercampus LIVE! gaan jullie aan de slag met verschillende media (film, fotografie & geluid) en laten jullie je inspireren door de ontwikkelingen in het Leidsche Rijn Centrum. Samen met drie inspirerende kunstenaars werken jullie toe naar een stadssafari.
» Lees meer
7 | april | 2016

Nieuwe kinderfeestjes

We bieden twee nieuwe kinderfeestjes aan: Ontwerp feestje en Adams & Eva's feestje. Tijdens het eerste feestje maken jij en je vrienden allemaal een zelf ontworpen stempel van linoleum en versieren jullie hiermee een eigen tasje. Het tweede feestje is te boeken tot en met 19 juni en bestaat uit een bezoek aan de expositie Adams & Eva's. Bijzonder: van de jarige en zijn/haar vrienden maken we een unieke fotocollage in de stijl van de kunstwerken van Hans Eijkelboom.
» Lees meer
5 | april | 2016

Kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie exposeren kleurrijke fantasiewereld

Zaterdag 2 april presenteerden de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie vol trots hun zelf ontworpen beschaving. Samen met beeldend kunstenaar Jan Willem Campmans werkten zij de afgelopen tien weken aan een groot, kleurrijk en interactief kunstwerk, bestaande uit analoge en digitale tekeningen. Tijdens hun eindpresentatie kleurden de kinderen de gedetailleerd getekende dieren, planten en huizen live in met licht. Alle onderdelen veranderen van kleur en spelen zo steeds een andere rol binnen deze fantasierijke wereld. Julia (15 jaar): “Ik vind het heel mooi. Ik ben er een beetje sprakeloos over”.
» Lees meer
26 | maart | 2016

Succesvolle première Stormvogels

Afgelopen zaterdag ging de familievoorstelling Stormvogels van De Vrijstaat in première in Podium Hoge Woerd. “Een heel bijzonder moment, aangezien een groot deel van de cast voor het eerst mee doet in een professionele theaterproductie”, aldus regisseur Paul Feld. Naast de ervaren acteurs Gabby Bakker en Daphne de Bruin spelen er leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Amadeus Lyceum mee in de voorstelling. De aangrijpende actualiteit van de voorstelling bracht veel ontroerde reacties teweeg. Het publiek beloonde de knappe prestatie van de kinderen en jongeren met een staande ovatie.
» Lees meer

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

We zijn van start! Onze crowdfundactie staat op Voordekunst! Help ons het kunstwerk IK ZIT OP KUNST, ontworpen door...

Geplaatst door De Vrijstaat op zaterdag 25 november 2017

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes