Hartverscheurend liefdesdrama op De Vrijstaat

Hartverscheurend liefdesdrama op De Vrijstaat

Tussen  5 en 14 juli zal de familievoorstelling Zwanenzang in Het Gebouw op De Vrijstaat in Leidsche Rijn te zien zijn. Het klassieke Zwanenmeer sprookje van Tjsaikovski inspireerde theatermaker Daphne de Bruin tot het schrijven en spelen  van een gloednieuwe interpretatie van dit hartverscheurende liefdesdrama.

Met live muziek van violist Jasper le Clercq en een locatie aan het nieuw gegraven meer bij De Vrijstaat, wordt Zwanenzang een bijzondere gebeurtenis. Het publiek is te gast bij de zwarte weduwe Odille die hen meevoert naar het duistere verleden. Ooit waren de mooiste meisjes betovert tot prachtige zwanen. Alleen echte liefde zou de vloek kunnen doorbreken. Odille was een van deze zwanen. Maar haar grootste concurrente was de prachtige Odette. Zeventig jaar na dato vertelt de Zwarte Zwaan nog een keer haar versie van de gebeurtenissen die hebben geleid tot een noodlottig einde. Ze neemt de bezoekers mee door de kamers van haar verlaten kasteel en langzaam ontrolt zich het spannende verhaal over moordende concurrentie,  verliefde meisjesharten en een bloedmooie prins. Regisseur Paul Feld maakt van Zwanenzang een trip door een magische wereld die je laat griezelen en lachen om verliefde harten die in tijdbommen veranderen.

Jaarlijks brengt De Vrijstaat een fabuleuze familievoorstelling uit waarin dieren de hoofdrol spelen, op steeds een andere plek op het terrein van deze kinderkunstlocatie. Na o.a. Zwijnenstal en Konijnenstad zijn nu de zwanen aan zet in Zwanenzang. In deze voorstelling worden naast de professionele cast, de rollen van de Zwanenmeisjes gespeeld door leerlingen van de Klimroos en het Amadeuslyceum.

Vrijdag 5 en zaterdag 6 juli 19.30 uur.
Zondag 7 juli 14 uur.

Vrijdag 12 en zaterdag 13 juli 19.30 uur.
Zondag 14 juli 14 uur.

Entree 12,50 Leeftijd 10+

Lunch en diner voor aanvang van de voorstelling mogelijk.

Voor meer informatie een kaartjes

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes