Extra open tijdens de herfstvakantie

Extra open tijdens de herfstvakantie

Op zoek naar een leuke middag met de kinderen tijdens de herfstvakantie? Een activiteit waarin ze zowel hun energie als hun creativiteit kwijt kunnen? En dat door kan gaan bij slecht weer? Kom dan naar De Vrijstaat. 

Tijdens de herfstvakantie is De Vrijstaat extra open op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober, tussen 12 en 17 uur. In de boerderij kunnen kinderen zich storten op het maken van een eigen insectenknuffel. Sommige dieren zullen het nooit tot knuffeldier schoppen, ook al wonen ze toch in onze tuin, ons huis of zelfs in ons eigen lijf. In deze workshop laten kinderen zich inspireren door al dat zogenaamde ongedierte en maken bijvoorbeeld een eigen pissebedpopje of een wormknuffel.  In onze fleurig ingerichte binnentuin helpen onze workshopbegeleiders kinderen ook met het maken van een eigen natuurcollage. Door plaatjes uit te knippen van ruimtes, objecten, dieren en mensen en die opnieuw bij elkaar te plaatsen ontstaat een nieuw kunstwerk. Hebben de kinderen daarna nog energie over, dan kunnen zij een fotospeurtocht maken over het terrein terwijl papa en mama genieten van een drankje en hapje in ons huiskamer restaurant.  

De workshops zijn een onderdeel van het project de Kunsttuin waarvoor de kunstenaars Menno Hiele en Barbara Polderman in het Gebouw op De Vrijstaat een tentoonstelling hebben ingericht. Onder het motto 'Maak je eigen natuur' kunnen jonge bezoekers met een kijkwijzer in de hand een tocht maken langs de bijzondere kunstwerken. Een grote oranje aap of een plant die leert tekenen, het Gebouw staat vol met wonderlijke objecten.

De Kunsttuin is iedere zaterdag en zondagmiddag geopend. Voor 5 euro per persoon (16 euro voor een familiekaart) mag je alle workshops volgen en de tentoonstelling bezoeken. Kijk hier voor meer informatie over deze expositie.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes