Audities RatMan begonnen

Deze week doen leerlingen uit de burgklas van het Oosterlicht College Nieuwegein auditie voor de theatervoorstelling RatMan. Dit is de 5de voorstelling in een reeks familievoorstellingen van theatermakers Daphne de Bruin en Paul Feld met dieren in de hoofdrol. 

RatMan is een verhaal over overleven. RatMan zijn vrouw is vergiftigd en hij blijft over met twaalf hongerige kinderratjes. Hij probeert te overleven in de boerderij van De Vrijstaat. De kinderen worden steeds magerder, de honger knaagt en het mensenvoedsel lonkt. Hij komt voor een keuze te staan. Hij gaat het goede leven leiden samen met Mighty Mouse, of hij zal zijn kinderen helpen.

Leerlingen van basisschool De Achtbaan doen auditie voor de rol van rattenkinderen en krijgen een zangtraject, verzorgd door de Vocal Arts Academy uit Vleuten. De leerlingen van het Oosterlicht College zullen de rol van oudere rattenbroer of -zus vertolken.

Tijdens de start van de bouw van Catsellum Hoge Woerd op vrijdag 14 maart speelt Daphne de Bruin samen met de leerlingen van het Oosterlicht College een preview van RatMan. Zij zullen de genodigden een korte impressie geven van dit vuile sprookje over leven in het riool en rattenstreken. En hoe uit de krochten van stad een superheld wordt geboren.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes