Onbekend Vliegend Object op De Vrijstaat

Onbekend Vliegend Object op De Vrijstaat

Van onze verslaggever

UTRECHT - Onlangs is er op De Vrijstaat in Leidsche Rijn een onbekend object gevonden. Deze machine is waarschijnlijk uit de ruimte gevallen. Niemand in de omgeving heeft iets gezien of gehoord. Het bijzondere object wordt op dit moment uitgebreid onderzocht.

De eerste onderzoeken wijzen uit dat het waarschijnlijk gaat om een afgebroken deel van een ruimteschip van een tot nu toe onbekende planeet. In de onderdelen van dit object zijn geen tekenen van leven gevonden. Aan de bouw van de machine is echter af te lezen dat het om intelligente wezens gaat met grote technische kennis.

De OVO (onbekend vliegend object) is door deskundige wetenschappers voorzichtig uit elkaar gehaald in verschillende onderdelen. Deze schat aan apparaten en machineonderdelen liggen opgeslagen in de werkplaats van De Vrijstaat waar ze nader onderzocht zullen worden.

Geen van de gevonden voorwerpen lijkt bekend of overeenkomst te vertonen met de apparaten en machines die wij hier op de aarde gebruiken. Wanneer wij er in slagen om de werking van deze apparaten te achterhalen, kunnen wij veel te weten komen over de nu nog onbekende planeet. Het onderzoeken en repareren van de diverse onderdelen zal waarschijnlijk enige maanden in beslag nemen.

De onderzoekers zullen kinderen gaan inzetten voor dit belangrijke wetenschappelijke onderzoek. Professor Spullenman die het onderzoek leidt zegt hierover: "Kinderen zijn eigenlijk de perfecte onderzoekers. Door hun ongebreidelde fantasie zijn zij in staat om op een andere manier naar de gevonden objecten te kijken. Wij wetenschappers weten zo veel dat wij vaak niet meer goed kunnen kijken. De open blik van de kinderen zal in ons onderzoek tot verrassende inzichten kunnen leiden.”

Door de objecten goed te onderzoeken, uit elkaar te halen en ermee te experimenteren hoopt het onderzoeksteam veel te weten te komen over de onbekende planeet, de bewoners en de omstandigheden waarin zij leven.

Kinderen worden verzocht om naar De Vrijstaat te komen om mee te werken in het laboratorium en de werkplaats waar de onderdelen van het ruimteschip voor onderzoek klaar liggen.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes