We bestaan 5 jaar!

We bestaan 5 jaar!

Zondag 13 september vieren we het lustrum van kinderkunstlocatie De Vrijstaat. Graag doen we dit samen met jou. Om even over de schouder terug te kijken maar ook om met z’n allen een blik op de toekomst te werpen. Vijf jaar geleden werd onze vlag op het terrein gehesen, we zongen het Vrijstaat volkslied en de eerste kinderen en kunstenaars gingen er aan de slag. We hebben ons terrein zien transformeren van landelijke hofstede naar stadsboerderij. Maar als het aan ons ligt, is het einde nog lang niet in zicht. Wij bouwen aan een Vrijstaat die het culturele hart kan gaan vormen van het Leidsche Rijn Centrum. En hoe kunnen wij dat beter doen dan letterlijk samen te bouwen aan de contouren van een droom die wij de komende jaren willen verwezenlijken?

Tussen 14 en 17 uur ben je van harte welkom om met kunstenaar Antoon Versteegde mee te bouwen aan een enorme bamboe constructie. Als een 3D schetsmodel zal er een gebouw verrijzen dat uitzicht geeft op de toekomst van De Vrijstaat. Antoon heeft tijdens Camping De Vrijstaat samen met acht jongeren diverse bamboekunstwerken gebouwd en zij zullen hem deze middag assisteren.


Daarnaast nemen we 13 september afscheid van Joost de Groot als zakelijk leider. Vanaf 2005 werkte hij samen met artistiek leider Daphne de Bruin om kunst en cultuur een plek te geven in Leidsche Rijn. Als mede grondlegger van De Vrijstaat heeft hij een onmisbare rol gespeeld in de ontwikkeling van onze bijzondere kinderkunstlocatie. Hij draagt het zakelijk leiderschap over aan Lieke Hoitink die samen met Daphne en het team de volgende fase van De Vrijstaat in zal gaan. Wij zullen Joost missen en willen daarom graag samen met onze partners, vrienden, medewerkers, relaties, buurtbewoners en de kinderen van De Vrijstaat dit jubileum tot een mooi feest maken.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes