Stagiair(e) gezocht!

Stagiair(e) gezocht!

Stageplaats Communicatie 2016

Periode: april t/m juli 2016
Omvang: 3 à 4 dagen per week

De Vrijstaat is een kunstlocatie voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 16 jaar. Hart van De Vrijstaat is de monumentale boerderij Hofstede ter Weide, gelegen aan de rand van Leidsche Rijn. Jaarlijks ontwikkelen we twee langlopende exposities met interactief workshopprogramma. Op De Vrijstaat KunstAcademie werken kinderen intensief samen met professionele kunstenaars. Verder maken we ieder jaar een theatervoorstelling voor het hele gezin en kunnen kinderen in de zomer kamperen op onze KinderKunstCamping. Ook bieden we kunsteducatie voor scholen en diverse workshops voor BSO's, kinderfeestjes of andere groepen kinderen. 

De Vrijstaat is een initiatief van Via Vinex; culturele projectontwikkelaars en wordt geleid door Daphne de Bruin (artistieke leiding) en Lieke Hoitink (zakelijke leiding).

Het artistiek credo
Wij produceren en presenteren kunst en cultuur voor een jong publiek. Omdat kunst op een unieke manier het leven kan reflecteren, een stukje van de ziel kan vangen van de wereld waarin je leeft.

Kunst ontrafelt geheimen waarvan je niet eens kon benoemen dat ze bestaan. Een inkijk in een wereld die parallel loopt aan die van ons. Soms kruisen die werelden elkaar in een kunstwerk en op dat snijpunt willen wij jonge bezoekers uitnodigen op De Vrijstaat.

Kunst laat zich met niets vergelijken. Het zoekt naar uitdrukkingen voor de complexiteit van het bestaan. Voor jonge kinderen ligt kunst nog dicht bij hun dagelijkse leven dat vol zit met mysteries. Kunst is daar naast een vorm van (zelf)expressie ook nog een vorm van leren, spelen en onderzoeken.

Het plezier beleven aan kunst op jonge leeftijd creëert een vanzelfsprekende aandacht voor ‘het bijzondere’. Het kan een belangrijke vaardigheid opleveren om buiten de lijntjes te denken, schoonheid te waarderen, vorm te geven aan je bestaan.

De Vrijstaat daagt ons uit om met bijzondere kunstenaars bijzondere projecten te realiseren op een bijzondere plaats. Een plaats die nu nog onaangedaan stand houdt in een gebied dat in een rap tempo verstedelijkt. In de jaren dat wij hier onze Vrijstaat bouwen, hopen wij via kunst verslag te kunnen doen van de ingrijpende veranderingen die hier plaats vinden. En dat met ons veel jonge mensen hier getuige van kunnen zijn. Geen stille getuigen maar spelende, schreeuwende, bouwende, makende en vitale getuigen.

Wie hebben we nodig?

Wij zoeken een enthousiaste stagiair(e) voor 3 à 4 dagen per week, voor een periode van 4 tot 5 maanden. Je zit in het 2de of 3de jaar van je opleiding Communicatie/Marketing (of aanverwante studie). Startdatum en aantal dagen in overleg.

Je hebt goede communicatieve vaardigheden en belangstelling voor de culturele sector en kinderen. Je bent initiatiefrijk, beschikt over een vlotte pen en bent bedreven met Social Media. Je vindt het leuk om in een kleine organisatie te werken en steekt graag je handen uit de mouwen.

Wat mag je doen?
- bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van acties die leiden tot nieuwe bezoekers
- beheren van de website en Social Media
- beheren van online publiciteit
- maken en versturen van digitale nieuwsbrieven
- maken en versturen van persberichten
- archiveren media aandacht en drukwerk
- ondersteunen van de medewerker Publiciteit & Acquisitie bij diverse communicatiewerkzaamheden

Op De Vrijstaat werken wij continu met meerdere stagiaires tegelijkertijd. Gezien de kleine omvang van onze organisatie vervullen stagiaires al snel een zelfstandige rol en krijgen zij veel eigen verantwoordelijkheden. Uiteraard met de juiste begeleiding van een vast aanspreekpunt binnen ons team. Op basis van jouw kennis, ervaring en interesses kiezen we een aantal communicatieprojecten die je zelfstandig kunt gaan oppakken en realiseren. Door het zelf te doen, leer je immers het meest.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een email met je motivatie, beschikbaarheid en je CV naar info@devrijstaat.nl o.v.v. ‘stage Marketing & Communicatie’.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes