Succesvolle première Stormvogels

Succesvolle première Stormvogels

Zaterdag 26 maart ging de familievoorstelling Stormvogels van De Vrijstaat in première in Podium Hoge Woerd. “Een heel bijzonder moment, aangezien een groot deel van de cast voor het eerst mee doet in een professionele theaterproductie”, aldus regisseur Paul Feld. Naast de ervaren acteurs Gabby Bakker en Daphne de Bruin spelen er leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Amadeus Lyceum mee in de voorstelling. De aangrijpende actualiteit van de voorstelling bracht veel ontroerde reacties teweeg. Het publiek beloonde de knappe prestatie van de kinderen en jongeren met een staande ovatie.

De dragende rollen van Mus en Dijs worden gespeeld door vier jongeren van het Amadeus Lyceum. Sinds januari repeteerden Freek, Jimmie, Elise en Lente twee keer per week met de professionele cast. Eerst in de monumentale boerderij van De Vrijstaat en later op het Amadeus Lyceum en in de theaterzaal van Podium Hoge Woerd. Jimmie: “ Het was heel erg uitvogelen om het personage Dijs de Paradijsvogel te vinden.” De afgelopen week werd de voorstelling afgemonteerd en repeteerde de complete cast in het echte decor. Dit bestaat onder andere uit een reusachtig vogelhuis en uitvergrote etenswaren van karton, ontworpen door beeldend kunstenaar Eline Janssens.

Twaalf kinderen van De Achtbaan kregen 10 weken lang spelles van theatermakers Paul Feld en Daphne de Bruin. In twee wisselende casts spelen zij de rol van Zwerfvogels in de voorstelling. Familieleden wilden het acteerdebuut van deze jonge spelers niet missen en kwamen zelfs over uit Duitsland en Griekenland. Quinten: “Meedoen is leuk, spannend en een hele eer.” De Zangvogels worden gespeeld door een speciaal voor de gelegenheid geformeerd koor van het Amadeus Lyceum. Samen met docent Tess van Hout voorzien zij de voorstelling muzikaal van sfeer. 

Stormvogels is nog tot en met maandag 28 maart te zien in Podium Hoge Woerd. Op dinsdag 29 en woensdag 30 maart worden er nog 6 besloten schoolvoorstellingen gespeeld. Koop nog snel een kaartje!

tekst en regie: Paul Feld / spel: Daphne de Bruin en Gabby Bakker, Lente, Freek, Elise, Jimmie / vormgeving en educatie: Eline Janssens / techniek en fotografie: Charlie Feld / composities en piano: Tess van Hout / productie- & educatieassistentie: Simone van de Goor. Met leerlingen van basisschool De Achtbaan en het Amadeus Lyceum. Stormvogels is een coproductie met Podium Hoge Woerd.


Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes