Kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie exposeren kleurrijke fantasiewereld

Kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie exposeren kleurrijke fantasiewereld
Zaterdag 2 april presenteerden de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie vol trots hun zelf ontworpen beschaving. Samen met beeldend kunstenaar Jan Willem Campmans werkten zij de afgelopen tien weken aan een groot, kleurrijk en interactief kunstwerk, bestaande uit analoge en digitale tekeningen. Tijdens hun eindpresentatie kleurden de kinderen de gedetailleerd getekende dieren, planten en huizen live in met licht. Alle onderdelen veranderen van kleur en spelen zo steeds een andere rol binnen deze fantasierijke wereld. Julia (15 jaar): “Ik vind het heel mooi. Ik ben er een beetje sprakeloos over”.

“De kracht van onze kunstacademie is dat kinderen in de werkplaats écht samenwerken met de kunstenaar en zich zijn technieken en materialen eigen maken. Zo hebben ze tijdens het blok Digitale Media geëxperimenteerd met analoog en digitaal tekenen, net zoals Jan Willem in zijn werk combineert”, vertelt kunstdocent Myrthe Mandemakers. Zij ziet erop toe dat de kinderen een persoonlijk portfolio ontwikkelen en in de verschillende blokken steeds nieuwe technieken, materialen en idioom eigen maken. Jan Willem: “Tijdens de eindpresentatie kwam alles bij elkaar. Alle tekeningen samen tonen een verhaal over strijdende fantasiewezens. Ik ben trots. Het werk van de kinderen is van hoog niveau en ze zijn heel goed geworden in het tekenen met licht door middel van projectie. Deze techniek heb ik met het kunstenaarscollectief LiGHT UP ontwikkeld en gebruiken we tijdens festivals en optredens.”

Graffiti kunstenaar Philipp Jordan, bekend van zijn expositie 1000 Teddies op De Vrijstaat, gaat in het blok Kunst in de Openbare Ruimte met de deelnemers aan de slag. Met zijn fantasierijke monsters en figuren maakt hij kleurrijk werk dat kinderen enorm aanspreekt. Omdat zijn kunstwerken van groot formaat zijn en in de openbare ruimte 'hangen' is hij een perfecte kunstenaar voor het derde blok. Myrthe: “Samen met Philipp zullen de kinderen en schildering maken op een grote schutting in een speeltuin in Driebergen. Heel leuk dat het eindresultaat op deze manier permanent op een openbare locatie te zien zal zijn.”

Is jouw kind ook een ‘kunstenaar in de dop’? Er zijn nog een paar plekken in het derde blok van De Vrijstaat KunstAcademie. Meld je zoon/dochter snel aan via www.devrijstaat.nl. Ook is het mogelijk om op zaterdag 9 april eerst een proefles te volgen. Mail naar info@devrijstaat.nl voor de mogelijkheden.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes