Unieke stadssafari door jungle van Leidsche Rijn Centrum

Unieke stadssafari door jungle van Leidsche Rijn Centrum

Op het erf van kinderkunstlocatie De Vrijstaat is het komende week een beestenbende. Werkpaarden, luie varkens, zwervende ratten of picknickende koeien. Allemaal personages die terug zullen komen tijdens de Stadssafari op vrijdag 19 augustus. Deze avontuurlijke ontdekkingstocht door de wildernis rondom het Berlijnplein is de spetterende opening van het nieuwe seizoen van De Vrijstaat. De Stadssafari wordt gemaakt door 40 kunstenaars in de dop (8-16 jaar) onder leiding van theatermakers Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels tijdens de Zomercampus LIVE!

 

Daphne de Bruin (artistiek leider van De Vrijstaat): “Het Leidsche Rijn Centrum is nu een bouwput met zand en onkruid maar over een jaar een woon- en werkgebied waar duizenden mensen zich gaan nestelen. Wij zijn geneigd om onszelf te zien als nieuwe bewoners. Maar wij zijn niet de eersten. Als je de tijd neemt om een minuut om je heen te kijken maak je kennis met duizenden dieren die dit gebied tot hun woonplaats rekenen. Muizen, fazanten, hazen en paarden, koeien en mieren en kraaien en konijnen; tijdens de Stadssafari richten wij alle ogen eens op hen. Hoe ervaren deze oorspronkelijke bewoners de komst van ons nieuwe stadshart in hun leefomgeving?”   

De kinderen gieten de bijzondere verhalen over de op drift geraakte dieren in foto’s, film en geluid. Radio-reportages over (fictieve) gebeurtenissen in de buurt, een gedramatiseerde natuurdocumentaire, een pop-up performance van een rattengezin of een interview met een zwart schaap; allemaal mogelijke uitkomsten van de Zomercampus LIVE! Daphne: “Tijdens de Stadssafari maken we kennis met een wemeling van dieren die hun statement maken over de veranderende wereld om hen heen. En ik weet zeker dat we via deze dieren en hun verhalen een beetje meer te weten kunnen komen over onze mensenwereld”. 

Laat je tijdens de Stadssafari verrassen door theatrale ontmoetingen, pop-up performances  en bijzondere soundscapes. De Stadssafari start vrijdag 19 augustus om 17 uur op het Berlijnplein en eindigt met een grote maaltijd op het erf van De Vrijstaat. De safari is gratis, de maaltijd is 10 euro p.p. Er is beperkt plek, reserveren via info@devrijstaat.nl is aanbevolen. 

De Stadssafari is onderdeel van het zomerprogramma van Het Glazen Circus. Samen met Mobile Arts (bekend van o.a. De Parade) en de Sharing Arts Society (bekend van o.a. de Sint Maarten Parade) organiseert De Vrijstaat op en rond het Berlijnplein een nomadisch programma voor jong en oud. 

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes