Creative Chef prikkelt alle zintuigen in KunstKeuken

Creative Chef prikkelt alle zintuigen in KunstKeuken

Dit najaar tovert Creative Chef Jasper Udink ten Cate kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat om tot KunstKeuken. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om hun handen uit de koksmouwen te steken en kunstwerken te maken geïnspireerd op voedsel. Van gebottelde eetherinneringen in flessen tot eigentijdse stillevens, van kleigerechten tot een eetbaar parfum in het Smaaklab. Ze ontdekken dat je met eten veel meer kunt dan proeven alleen. In KunstKeuken zetten kinderen, jongeren en volwassenen al hun zintuigen in om eten te ervaren. 

Daphne de Bruin (artistiek leider De Vrijstaat): “Samen met Creative Chef Jasper Udink ten Cate hebben we KunstKeuken bedacht, vormgegeven en ingericht. Jasper is een chef-kok met passie voor koken, kunst en muziek. Voor hem is eten emotie en een maaltijd een belevenis. Hij componeert zijn maaltijden op basis van de persoonlijke herinneringen van zijn gasten. Want iedereen heeft zijn eigen eetgeheugen, ieder ingrediënt roept andere gevoelens op en over smaak…. valt een heleboel te zeggen.” 

In KunstKeuken is de kok een kunstenaar en zijn keuken het atelier. Tijdens een bezoek stellen kinderen hun eigen kunstmenu. Zo boetseren zij in de kleikeuken de prachtigste hoofdgerechten of maken zij als dessert een toetje op een bord van canvas. Na het opeten van alle yoghurt, chocoladesaus en frambozen coulis is er op het bord een uniek kunstwerk ontstaan. Daphne: “Tijdens KunstKeuken kunnen bezoekers kiezen voor een compleet kunstmenu: samen met onze Vrijstaat-souschef ‘proeven’ de kinderen dan in twee uur tijd van alle gangen. Je kunt een plekje voor het complete kunstmenu reserveren via info@devrijstaat.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om zelf KunstKeuken te ontdekken. Je kunt gewoon langskomen tussen 12 en 17 uur.” 

KunstKeuken is van 1 oktober t/m 27 november elke zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12 en 17 uur. We zijn tijdens de herfstvakantie ook open op 19, 20 en 21 oktober. KunstKeuken is gericht op kinderen vanaf 6 jaar en zeer geschikt als familie- of gezinsactiviteit. Kijk op onze website voor meer informatie: www.devrijstaat.nl. KunstKeuken is te vinden in het Gebouw, Hogeweide 3b, direct achter restaurant De Baai.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes