De Vrijstaat opent kabouterrestaurant met rooftop view

De Vrijstaat opent kabouterrestaurant met rooftop view

Utrecht is een bijzonder restaurant rijker. Op het dak van het Gebouw, aan de rotonde tussen de Gele Brug en Parkwijk, dineren 7 kabouters onder de sterrenhemel. Vanaf deze plek hebben zij een prachtig uitzicht op de Grauwaartsingel en het Leidsche Rijn Centrum in aanbouw.  

De gerechten voor het kabouterrestaurant worden de komende maanden gemaakt in KunstKeuken. Deze werkplaats voor kunst koken is ingericht door Creative Chef Jasper Udink ten Cate. Zo bedacht hij een bostafel waaraan kinderen mini-gerechtjes van echte groente en kruiden maken. Deze piepkleine smaaksensaties uit het bos vormen de amuse van het menu van KunstKeuken.

Naast de amuse kunnen kinderen in KunstKeuken nog 5 gangen ‘proeven’. Zo kleien zij als hoofdgerecht kleurrijke gerechten die van je bord spatten en stoppen zij hun mooiste eetherinnering in een lege fles. Als desert maken kinderen een heerlijk toetje op een bord van canvas en eten het lekker op. Alle lege bordjes vormen samen een uniek toetjesschilderij. 

KunstKeuken is van 1 oktober t/m 27 november iedere zaterdag en zondag te bezoeken tussen 12 en 17 uur in het Gebouw (Hogeweide 3b, Utrecht), direct naast restaurant De Baai.

Lees meer

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes