Start nieuw seizoen De Vrijstaat KunstAcademie

Start nieuw seizoen De Vrijstaat KunstAcademie

 

 

 

Zaterdag 10 september start het nieuwe seizoen van De Vrijstaat KunstAcademie. Samen met kunstenaar Rikkert Paauw gaan de kinderen en jongeren tijdens het blok Beeldende Kunst een verplaatsbaar buurt “museum”  maken met daarin functionele meubels en objecten. Ze ontwerpen en maken alles zelf. Hiervoor gaan ze op zoek naar materialen in de omgeving van De Vrijstaat. Aanstaande zaterdag beginnen de deelnemers met houtbewerking. Rikkert Paauw werkt op het snijvlak van kunst en architectuur met hergebruikte en eerlijke materialen. In Utrecht heeft hij o.a. aan de basis gestaan van de Vechtclub en meegewerkt aan de inrichting van De Vrijstaat. Kenmerkend aan zijn werk is duurzaamheid, hergebruik en authenticiteit.

Op De Vrijstaat KunstAcademie maken kinderen (9-15 jaar) in de werkplaats op de Vrijstaat-boerderij onder begeleiding van professionele kunstenaars kunst. In elk thematisch blok laat een kunstenaar hen kennismaken met andere technieken en materialen, waardoor de kinderen hun creativiteit breed ontwikkelen. Ook zoeken we bij elk blok een inspirerende opdrachtgever. Zo leren de deelnemers wat het betekent om ‘in opdracht’ te werken en wordt hun kunst zichtbaar voor een groter publiek. Afgelopen seizoenen maakten zij o.a. een kunstwerk voor in het Willem Alexander Park, een praalwagen voor La Caravane d’Utrecht en een videomapping kunstwerk dat op het Stadskantoor Utrecht werd geprojecteerd. 

Verschillende deelnemers starten dit seizoen met hun derde jaar aan De Vrijstaat KunstAcademie. Kunstdocent Myrthe Mandemakers: “Vrij experimenteren met wat je wordt aangereikt staat voorop. We dagen de kinderen uit om zelf te bedenken, zelf te ontwikkelen en zelf uit te voeren in samenwerking met de kunstenaar. Juist dat spreekt ze aan en maakt onze kunstacademie uniek. Opvallend is de betrokkenheid van zowel de kinderen als hun ouders. Afgelopen jaar mochten we een meterslange schutting in een natuurspeeltuin in Driebergen voorzien van een graffitikunstwerk. De opdracht kwam via de moeder van één van de kinderen.” 

Nieuwsgierig of De Vrijstaat KunstAcademie iets voor jouw kind is? Meld je zoon/dochter aan voor de proefles op zaterdag 10 september via info@devrijstaat.nl of kijk op http://www.devrijstaat.nl/programma/de-vrijstaat-kunstacademie/  voor meer informatie.

 

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes