Zelf animatiefilms maken bij De Vrijstaat

PERSBERICHT 18 januari 2017

ZELF ANIMATIEFILMS MAKEN BIJ DE VRIJSTAAT

UTRECHT- Deze winter wordt kinderkunstwerkplaats De Vrijstaat omgetoverd tot Animatiestudio. Animator Moniek van der Kaaden laat onze bezoekers kennismaken met de vele verschillende vormen van animatie. In de werkplaats leren kinderen en jongeren hoe ze zelf animatiefilms maken en in de speciaal ingerichte bioscoop kunnen ze werk van professionals bekijken.

TOVEREN IN DE ANIMATIEWERKPLAATS

Moniek van der Kaaden van de AnimatieTafel laat onze jonge bezoekers experimenteren met diverse animatietechnieken. Ze brengen zelf hun tekening in beweging in 2D, kleien een verhaal of maken een pixilation op de ‘AnimatieVloer’. Moniek: " Het mooiste magische moment is als de kinderen ontdekken dat hun tekeningen tot leven komen. Het is een beetje toveren. In animatie kan alles, ook dat wat in het echt niet kan. Dus de mogelijkheden zijn onbegrensd."

TEKENATELIER EN INSTALLATIE

In het tekenatelier is het werk van Illustrator Pépé Smit te bewonderen. Kinderen maken er hun eigen tekening en blazen zo leven in een zelf bedachte wereld. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: bij Tik Tik Tok kunnen zij in de huisjes van het wollen wolken volkje kijken. Tik Tik Tok is een video-installatie met stopmotion-animatie van Inti Mego & Zaou Vaughan.

ANIMATIESTUDIO VRIJSTAAT

Animatiestudio Vrijstaat is van 28 januari tot 2 april iedere zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. In de voorjaarsvakantie zijn we extra open op woensdag 1, donderdag 2 & vrijdag 3 maart 2017. De workshops zijn gericht op kinderen vanaf 6 jaar maar ook voor jongere broertjes en zusjes is er genoeg te zien. Daarmee is een bezoek aan Animatiestudio Vrijstaat heel geschikt als gezinsuitje.

Je vind Animatiestudio Vrijstaat in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat, op de hoek van de Grauwaartsingel en de Laurierweg. Direct naast restaurant De Baai. Ga voor meer informatie naar: www.devrijstaat.nl.

NIKS MISSEN?

Alle animatietechnieken uitproberen? De Vrijstaat organiseert tijdens de openingsdagen om12.30uur en 15.00uur workshops. Reserveren hiervoor kan via info@devrijstaat.nl. Liever zelf Animatiestudio Vrijstaat ontdekken? Bezoekers zijn welkom tussen 12.00uur en 17.00uur.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes