Animatiefilms van deelnemers De Vrijstaat KunstAcademie in première

Animatiefilms van deelnemers De Vrijstaat KunstAcademie in première

Zaterdag 1 april wordt de boerderij van De Vrijstaat omgetoverd tot bioscoop. Zo’n 25 animatiefilms, gemaakt door kinderen en jongeren van De Vrijstaat KunstAcademie, gaan dan in première. Samen met animator Moniek van der Kaaden werkten de ‘animatoren in de dop’ tien weken lang aan eigen films.

De kinderen en jongeren maakten kennis met verschillende animatietechnieken en bedachten een eigen verhaal: van tekst naar beeld naar beweging. In tien lessen verdiepten zij zich in het animatievak met echte animatiefilms als resultaat. Moniek van der Kaaden: “Het is mooi om te zien hoe de deelnemers alle mogelijkheden en onmogelijkheden van animatie onderzocht hebben. Vervolgens zijn de bedachte verhaallijnen omgezet naar beeld, waarbij gebruik is gemaakt van cut-out animatie, klei-animaties in 2D en 3D, en animaties met de deelnemers zelf in de hoofdrol. Ook ontdekten ze dat samenwerken bij het maken van een animatie een meerwaarde kan zijn! De toevoeging van geluid en muziek maakt de film pas echt af. Het resultaat is heel verrassend en divers!”

Tijdens de feestelijke première – inclusief rode loper, fotomoment en groot scherm – zijn ze allemaal te zien. Animator Moniek van der Kaaden en kunstdocent Myrthe Mandemakers zijn aanwezig om de jonge filmmakers te introduceren. Bekijk aansluitend 'the making of'  tentoonstelling en doe mee aan de workshop animatie gegeven door de – inmiddels ervaren - deelnemers van de Vrijstaat KunstAcademie. Publiek is welkom vanaf 12.30 uur.

Start nieuw blok

Op zaterdag 8 april start een nieuw blok van De Vrijstaat Kunstacademie. De deelnemers werken tien lessen samen met kunstenaar, poppenbouwer en theatervormgever Jochen Lange. Vanuit een bestaand verhaal bedenken en maken ze een eigen pop die ze kunnen bespelen. Ze doen onderzoek naar poppenspel, beweging en sfeer. Ze experimenteren met ruimtelijk vormgeven en verbeelden een zelfbedacht karakter. Zowel in de ochtendgroep (9-12 jaar) als in de middaggroep (12-15 jaar) zijn nog enkele plaatsen vrij.

Proefles: zaterdag 8 april

Nieuwsgierig of onze KunstAcademie voor kinderen (9-15 jaar) iets voor jouw kind is? Meld je dan aan voor de proefles op zaterdag 8 april van 10.00uur tot 12.00 uur (met aansluitend een lunch) door te mailen naar info@devrijstaat.nl of te bellen naar 030 3030012 (di t/m vr).  Kijk op www.devrijstaat.nl voor meer informatie. 

 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noot aan de redactie
Leden van de pers zijn van harte uitgenodigd om op zaterdag 1 april om 12.30uur de première van de animatiefilms bij te wonen. De première vindt plaats op de boerderij van De Vrijstaat. Wilt u meer informatie over De Vrijstaat KunstAcademie, of meer/grotere foto’s mail dan naar bibi@devrijstaat.nl of bel 030 30 30 012. Ook kunnen wij een interview met animator Moniek van der Kaaden, poppenbouwer Jochen Lange of één van de deelnemers voor u regelen.

 Kijk voor een actuele routebeschrijving en plattegrond op onze website.

Nieuw seizoen start 9 sep!

De Vrijstaat KunstAcademie

Eindpresentatie De Vrijstaat KunstAcademie (2016)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes