Het KinderKabinet is terug!

In januari 2018 zijn we gestart we met een nieuwe vorm van het KinderKabinet. De leden van het kabinet zijn leerlingen van onze partnerscholen De Achtbaan, De Klimroos en Hof ter Weide plaats neemt in ons KinderKabinet. Op deze manier betrekken we de scholen meer bij ons reguliere programma en krijgen de leerlingen van de partnerscholen een stem. Zij worden onze ambassadeurs en testen workshops, vertegenwoordigen De Vrijstaat tijdens evenementen en houden een spreekbeurt over onze kinderkunstwerkplaats op school of op de (sport-)vereniging.  

Zit jij op één van onze partnerscholen en zou je graag in ons KinderKabinet zitten? Neem dan contact op met je leerkracht of stuur een mail naar info@devrijstaat.nl met je naam, leeftijd, school en groep en motivatie.

Als je in ons KinderKabinet wilt, verwachten wij dat je goed kunt samenwerken, een actieve houding hebt, het leuk vindt om te presenteren, met nieuwe ideëen komt, enthousiast bent en interesse hebt in De Vrijstaat.  

Afgelopen seizoenen

Bij de start van De Vrijstaat hebben we ook een KinderKabinet in het leven geroepen. Wij willen kinderen de mogelijkheid bieden om invulling te geven aan de activiteiten op De Vrijstaat. Zodat zij hun ideeën om kunnen zetten in daden. Wij willen een plek creëren waar dromen niet alleen dromen blijven maar waarin plannen daadwerkelijk worden gerealiseerd.

Afgelopen jaren hebben de kinderen de catering verzorgd tijdens de opening van Adams & Eva's, de film Verfmonster gemaakt, een boerenzwembad gebouwd, een kunstwerk gemaakt om de mobiele keuken op te fleuren, een pannenkoekenfeest en een kindermuseumnacht georganiseerd. Ook vervulden zij een speciale rol tijdens openingen en premières, testten ze onze workshops en bezochten ze verschillende ateliers.

Beeld en Geluid museum

  

Ter inspiratie bezochten wij met de kinderen van het KinderKabinet elk jaar een culturele instelling, zoals Villa Zebra en de Teekenschool van het Rijksmuseum. Zo gingen we ook naar Beeld en Geluid.

Bente: ''Op zaterdag 17 januari gingen we met het kinderkabinet naar Beeld & Geluid. Er waren veel leuke dingen te doen. Zo kon je bijvoorbeeld nieuwslezer worden, acteren, een mediatest doen en de Tv-gids samenstellen. Er was ook een kamer die een kwartslag gedraaid was. Dat zou nog een goede optie kunnen zijn voor de film. Met het kinderkabinet hebben we namelijk besloten om een film te maken. Daarvoor moet hard gewerkt worden, maar het loont de moeite!''

Janna: ''We zijn naar het museum geweest. Het was heel leuk. Ik zat bij een aantal kinderen. We hebben veel geleerd voor de film. We hebben heel veel leuke dingen gedaan zoals het nieuws gepresenteerd, veel leuke dingen gemaakt bij het Klokhuis, opgetreden in de Top-pop studio, nieuwsprogramma’s gemaakt.''

De leden van het kabinet

In het nieuwe kinderkabinet zitten: Anna, Danisha, Evi, Fien, Maksud, Maissam, Maxymilian, Quiten. 

Opening expo ROBOTS

Kinderkabinet test robots

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes