De Vrijstaat KunstAcademie

LUCA STAPPERS - THEATRALE INSTALLATIE

Van januari tot april geeft Luca Stappers als meester-kunstenaar les aan de Vrijstaat KunstAcademie. Gesprekken over het begin en het einde vormen het uitgangspunt voor het ontwerpen van theatrale installaties.

Kunstenaar in Huis 2017 - Jochen Lange

Poppenmaker en beeldend kunstenaar Jochen Lange was in 2017 de Kunstenaar in Huis van De Vrijstaat. Vauit deze rol was hij betrokken bij bijna alle projecten van De Vrijstaat. Een jaar lang stond De Vrijstaat in het teken van poppen en poppenspel. Jochen maakte poppen voor de voorstelling De Nacht van de Kakkerlak en deed met de deelnemers van de KunstAcademie onderzoek naar poppenspel. Tijdens de kunstvakantieweek in de zomer werkte hij met 15 kinderen aan een kunstcarrousel, een van de eye-catchers van de KunstKermis op het Berlijnplein. In het najaar waren de bijzondere poppen van Jochen te zien in het Gebouw tijdens PopUp. Jochen gaf workshops aan schoolklassen en bezoekers, op De Vrijstaat, op school en op evenementen als het Uitfeest.

Kunstenaar in Huis 2018 - Luca Stappers

In 2018 is Luca Stappers als Kunstenaar in Huis verbonden aan De Vrijstaat. Luca is een beeldend kunstenaar/theatermaker die werkt van beeld naar inhoud. Hij maakt theater en theatrale installaties waar de toeschouwer op allerlei manieren deel van uitmaakt. Voor zijn projecten op de Vrijstaat werkt Luca samen met dramaturg Laura MInderhoud, filosofisch gespreksleider voor kinderen. Luca start in januari als meerster-kunstenaar op de Vrijstaat Kunstacademie. In de zomer werkt hij met een groep kinderen aan een performance voor Nomadenkamp, het evenement waarmee we onze kunstvakantieweek afsluiten. Tot slot richt Luca in het najaar een eigen expositie in met als titel Later word ik een skelet. Deze interactieve expo is te bezoeken van eind september tot eind november in Het Gebouw, de exporuimte van De Vrijstaat.

 

Dankzij de subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie kunnen wij onze Kunstenaar in Huis inzetten voor workshops en participatieve projecten om zo veel mogelijk (nieuwe) bewoners met deze kunstenaar te laten werken.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes