Privacy statement

Stichting De Vrijstaat neemt je privacy zeer serieus en behandelt je gegevens daarom met grote zorgvuldigheid. Wij houden ons aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De gegevens die je op onze site invoert, worden niet voor advertentiedoeleinden met derden gedeeld of verkocht.

We vragen wel gegevens van je, zodat we je zo goed mogelijk kunnen helpen. Welke gegevens we vragen en waarvoor we ze gebruiken lees je hieronder. Ook zie je wat je rechten zijn, wie toegang heeft tot je data en hoe lang we je gegevens bewaren.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op 24 mei 2018.

Gegevensverzameling via internet
Bij De Vrijstaat verzamelen we via de website persoonsgegevens. Dit gebeurt wanneer je je aanmeldt voor de digitale nieuwsbrief van De Vrijstaat of als je een webformulier (voor het aanvragen van informatie of het aanmelden voor een activiteit) invult.

Gegevensverzameling buiten internet
We verzamelen ook enkele persoonsgegevens als je via inschrijfformulieren deelneemt aan bijv. onze voorstelling of het KinderKabinet.

Webformulier
Voor ons webformulieren hebben we gegevens van je nodig, zodat we jouw aanvraag goed kunnen verwerken. De gegevens worden alleen gebruikt om de boeking goed te laten verlopen. Afhankelijk van de activiteit gaat dit om beperkte gegevens (naam, mailadres) of uitgebreide gegevens (naam, mailadres, leeftijd, dieet/allergie). Alle gegevens die wij verzamelen hebben tot doel om de activiteit zo goed mogelijk aan jou aan te kunnen bieden.

Nieuwsbrief & e-mail
We vinden het heel leuk om je via onze nieuwsbrief op de hoogte te houden. Soms gaan de nieuwsbrieven over van alles en nog wat, soms specifiek over één activiteit. Wij sturen ongeveer 8 tot 10 nieuwsbrieven per jaar aan ons gehele bestand. Deze nieuwsbrieven sturen we alleen met jouw toestemming. Ontvang je liever geen nieuwsbrieven meer? Uitschrijven is super makkelijk: via de link onderaan de e-mail (de nieuwsbrief) of door ons een mail te sturen.

Beeldmateriaal
Tijdens onze activiteiten maken we regelmatig foto’s en filmpjes. Dit beeldmateriaal gebruiken wij om zichtbaar te maken wat voor mooie projecten kinderen op De Vrijstaat kunnen doen. Ook zijn foto’s en filmpjes heel fijn voor de werving voor volgende edities van onze terugkerende activiteiten. Met dit beeldmateriaal kunnen wij een goed beeld schetsen van wat je tijdens zo een activiteit kunt verwachten. We gebruiken de foto’s en filmpjes op onze website, op onze social media (Facebook, Twitter, Instagram en YouTube), in onze digitale nieuwsbrief, voor drukwerk en in persberichten. We gebruiken geen close-ups van één van de kinderen, maar altijd foto’s waarop groepjes kinderen aan het werk zijn.

Google Analytics
De Vrijstaat maakt gebruik van Google Analytics om de website te analyseren. Dit doen we door in Google Analytics informatie te verzamelen over bijvoorbeeld de datum en tijd waarop onze website wordt bezocht en welke pagina’s het meest worden bekeken. Deze gegevens worden gebruikt om de website te verbeteren. Je kunt de “Google Analytics Opt-out Browser Add-on” installeren om te voorkomen dat onze website informatie over jouw bezoeken doorstuurt naar Google Analytics.

De Vrijstaat en andere websites
Op de website van De Vrijstaat tref je een aantal links aan naar andere websites. Dit kunnen onze partners, YouTube-video’s of andere websites zijn. Ons privacybeleid is alleen van toepassing op de website van stichting De Vrijstaat. Dus wanneer je deze links naar andere websites gebruikt, dien je ook hun privacybeleid te raadplegen als je volledig op de hoogte wilt zijn van hun privacybeleid.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van hun ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@devrijstaat.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Stichting De Vrijstaat houdt zich het recht voor het privacybeleid te wijzigen. Lees daarom regelmatig dit privacybeleid.

Als je contact met ons wilt opnemen over ons privacybeleid, dan kan dat via info@devrijstaat.nl of door te bellen naar 030 3030012 (di t/m vr, 9:30 – 17:00 uur)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes