Workshop: Film acteren
Maak een kettingreactie van filmscenes met een film als eindproduct!

In deze workshop wordt er gewerkt met regisseurs en een cameraman/vrouw die je begeleiden tot het maken van een echte film. De film wordt in één take opgenomen. Dit zorgt voor een dynamische structuur waarbij het publiek zijn eigen invulling kan geven aan het thema. Het thema wordt gekozen in overleg met de school.

De scènes worden aan elkaar gelinkt doordat de handeling uit de opeenvolgende scenes op elkaar aansluit. De overgangen worden gemaakt doordat er een attribuut van de ene naar de andere scene gaat.

Voorbeeld: Het thema is transformatie. De leerlingen hebben ieder een locatie toegewezen gekregen op De Vrijstaat. Ze bedenken een scene met maximaal 3 zinnen tekst die maximaal 1 minuut duurt. Een van de scenes die de leerlingen hebben bedacht gaat over een man die liever een vrouw wilt zijn en dit tijdens het eten verteld aan zijn kinderen. Een van de kinderen loopt na het horen van dit nieuws boos af met zijn bestek nog in zijn hand. Een speler uit de volgende scene pakt daarbij het mes over en neemt dit mee de nieuwe scene in en dit mond uit in een dansscene over de verschillende jaargetijden.

Deze vorm van werken zorgt voor een absurdistische structuur die deels wordt gevormd door toeval. Het geheel wordt door een professionele cameraman in één take gefilmd en de school ontvangt de film na afloop.

Deze workshop is interessant als verdieping voor leerlingen die drama- en of muzieklessen hebben in hun profiel hebben.

Workshop Film acteren

Doelgroep 
Alle leerjaren
Discipline
Film
Locatie
De Vrijstaat
Duur
120 minuten

Vraag vrijblijvend een offerte aan Naar het educatie-overzicht