Workshop: Maak een actiefilm!

Maak samen met de klas een actiefilm. In drie of vier verschillende workshops maak je met de klas een aantal echte actiescènes. Deze workshops zijn ook los van elkaar te boeken.

Vechtsport 50 min

Van een sportdocent leert de leerling spectaculaire hooks, trappen en vallen die gebruikt kunnen worden om de actiescènes er echt uit te laten zien.

Stagefighting 50 min

De leerling gebruikt theater en choreografie om een scène te maken die er echt uitziet. Timing, incasseren en herhaling zijn vaardigheden die worden aangeleerd.

Filmen en monteren (optioneel) 50 min

De leerlingen leren over verschillende filmshots en hoe je goed een actiescène kunt opnemen. Ook leren ze de eigen actiescène te monteren.

Video 50 min

De leerlingen denken na over de plek van de actiescène en deze wordt in enkele takes gefilmd.

Kunst en Sport

We gebruiken een combinatie van Kunst en Sport omdat we geloven dat het gebruiken van beide disciplines elkaar kan versterken. Binnen curriculum.nu sluiten we aan op deze gebieden:

Bewegen en Sport

Bouwstenen: Leren Bewegen, Bewegen en betekenis geven, Samen bewegen en Beweegcontexten verbinden.

De leerlingen ontwikkelen hun eigen beweegidentiteit op een niet competitieve wijze. Ze leren samen te werken en zien dat sport ook in andere vormen kan plaatsvinden.

Kunst en Cultuur

Bouwstenen: Marktstrategieën, Artistieke Expressie, Artistieke technieken en vaardigheden, Tonen en delen van eigen werk.

De leerlingen werken samen naar een product en gebruiken daarin technieken van verschillende kunstdisciplines. Ze leren verschillende facetten binnen het maken van kunst.

Binnen de Stralen van de Diamant sluit deze workshop aan bij:

  • Ambachtelijkheid tonen
  • Creatief doen
  • Creatief denken
  • Zelfsturing
  • Verbeeldingskracht tonen
  • Samenwerken
  • Inzicht in het creatieve proces

Doelgroep 
Alle leerjaren
Discipline
Film
Locatie
Op school
Duur
3 à 4 uur
(50 minuten per workshop)

Vraag vrijblijvend een offerte aan Naar het educatie-overzicht