De kunstenaar

In seizoen 2015-2016 werkten de kinderen in het eerste blok met beeldend kunstenaar Barbara Polderman. Zij was in 2011 een van de kunstenaars die werk exposeerde in onze tentoonstelling ZOO. Ook waren haar objecten en collages te zien tijdens de herfstexpositie Kunsttuin in 2013. Barbara maakt beelden en sculpturen van textiel waarin zij gemengde technieken gebruikt.

De Vrijstaat KunstAcademie voor kinderen kunstenaar Barbara Polderman

De opdracht

De lessenserie begon met collageachtige technieken waarbij vlakverdeling en ordening centraal staan. Bij het maken van de sculpturen leerden de kinderen voor het eerst met diverse soorten textiel te werken en experimenteerden ze met ruimtelijke objecten.

De Vrijstaat KunstAcademie voor kinderen werken met textiel

De eindexpositie

Als echte kunstenaars toonden de kinderen van De Vrijstaat KunstAcademie op zaterdag 28 november hun beelden en sculpturen van textiel. In onze monumentale boerderij presenteerden zij het resultaat van tien weken intensief werken. De kinderen begonnen hun lessenreeks met collagetechnieken en maakten hier uiteindelijk ruimtelijke objecten van.

Eindexpo Vrijstaat Kunstacademie

De opdrachtgever

Naast een kunstenaar zoeken we ook bij elk blok een opdrachtgever. Voor organisaties is een verbintenis met De Vrijstaat KunstAcademie een mooie manier om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid en tegelijkertijd te investeren in de ontwikkeling van jong talent. Bovendien krijgt een opdrachtgever in ruil voor de financiële bijdrage een uniek kunstwerk, gemaakt door de deelnemers van de academie. Om zelf op een zichtbare plek te tonen of bijvoorbeeld om te schenken aan een openbare locatie in Leidsche Rijn en omgeving.

Geïnteresseerd? Lees meer

Benieuwd naar de kunstenaars en opdrachten van voorgaande blokken? Neem dan een kijkje in ons archief

Foto's Beeldende Kunst

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes