De kunstenaar

Born Digital bestaat uit een internationaal gezelschap van makers die samenwerken aan een grote variëteit van projecten en evenementen, waaronder eigen festivals, exposities en workshops voor jong en oud. Zo was Born Digital in Utrecht onder meer creatief betrokken bij VJ op de Dom (grote projecties op de Domtoren) en aanwezig op De Vrijstaat met een interactieve expositie en workshops.

In 2013 richtten zij de expo Born Digital@DeVrijstaat in. Hierbij dompelden de kunstenaars de jonge bezoekers onder in een virtuele wereld. De enorme Urban Screens op de ramen van het Gebouw werden door de bezoekers gevuld met zelfgemaakte visuals en animaties. Op de boerderij gingen kinderen zelf aan de slag met de vele vormen die deze nieuwe tak van kunst aan kan nemen. Een impressie van deze winterexpositie kun je hier vinden. Ook tijdens de KinderKunstCamping van 2014 verzorgde Born Digital een workshopprogramma. 

Born Digital op De Vrijstaat

De opdracht

De geleerde ambachten uit het blok Digitale Media pasten de kinderen toe in een video-mapping kunstwerk met als thema “de race tegen de klok”. Het thema hoefde niet letterlijk genomen te worden, de kinderen mochten hun fantasie gebruiken om het thema te verbeelden. In groepjes maakten ze eigenhandig beeldmateriaal voor een spectaculair evenement. De resultaten werden aan een groot publiek getoond op het nieuwe Stadskantoor tijdens de grote “VJ on Tour” show in maart 2015 in Utrecht.

Stadskantoor Utrecht

Aftermovie VJ on Tour

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes