De kunstenaar

In het blok Digitale Media werken de deelnemers samen met kunstenaar Jan Willem Campmans. Jan Willem is een van de oprichters van het kunstenaarscollectief LiGHT-UP, dat zich heeft gespecialiseerd in het tekenen met licht. Met deze digitale techniek kunnen zij live VJ-en en videomappen. LiGHT-UP richtte eerder de voorjaarsexpositie Extra Light (2014) op De Vrijstaat in.

Voor dat de kinderen van de KunstAcademie aan blok 2 begonnen, hebben zij al samen kunnen werken met Jan Willem tijdens een optreden in TivoliVredenburg op 22 oktober 2015. Tijdens dit optreden tekenden de kinderen live over de muzikanten van jazzformatie The Ploctones heen. Hiervoor hebben zij eerst een aantal dagen op De Vrijstaat geoefend. In het onderstaande filmpje zie je wat zij allemaal hebben geleerd en hoe zo'n optreden er uit ziet. 

Video en edit: Jokko Voogt

De opdracht

Tijdens de lessen van blok 2 werken de kinderen samen met Jan Willem aan een installatie waarin analoge en digitale technieken worden gecombineerd tot een kleurrijke en bewegende beschaving. Deze installatie bestaat uit allemaal verschillende dieren, planten en huizen die samen één wereld voorstellen. Ook als de installatie af is blijft hij interactief: kijkers kunnen steeds opnieuw zelf spelen met het kunstwerk en er iets aan toevoegen. 

De Vrijstaat KunstAcademie tekenen met licht

De opdrachtgever

Naast een kunstenaar zoeken we bij elk blok ook een opdrachtgever. Voor organisaties is een verbintenis met De Vrijstaat KunstAcademie een mooie manier om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid en tegelijkertijd te investeren in de ontwikkeling van jong talent. Bovendien krijgt een opdrachtgever in ruil voor de financiële bijdrage een uniek kunstwerk, gemaakt door de deelnemers van de academie. Om zelf op een zichtbare plek te tonen of bijvoorbeeld om te schenken aan een openbare locatie in Leidsche Rijn en omgeving.

Geïnteresseerd? Lees meer

Foto's Digitale Media

Benieuwd naar de kunstenaars en opdrachten van voorgaande blokken? Neem dan een kijkje in ons archief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes