Steun 'kunstenaars in de dop'

September 2014 zijn we gestart met De Vrijstaat KunstAcademie. Een uniek concept waarin kinderen zich tijdens wekelijkse lessen in drie jaar tijd ontwikkelen tot kunstenaars in de dop. Het jaar is ingedeeld in drie blokken met ieder jaar terugkerende thema’s: beeldende kunst, digitale media en buitenkunst. Per blok zoeken we een inspirerende kunstenaar én een opdrachtgever uit het bedrijfsleven. Op deze manier ontwikkelen de kinderen niet alleen hun kunstenaarschap onder leiding van een professionele kunstenaar, maar leren zij ook wat het betekent om ‘in opdracht’ te werken.

Voor organisaties is een verbintenis met De Vrijstaat KunstAcademie een mooie manier om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid en tegelijkertijd te investeren in de ontwikkeling van jong talent. Bovendien krijgt een opdrachtgever in ruil voor een financiële bijdrage een uniek kunstwerk, gemaakt door de deelnemers van de academie. Om zelf op een zichtbare plek te tonen of bijvoorbeeld om te schenken aan een openbare locatie in Leidsche Rijn en omgeving.

Opdrachtgevers

Projectbureau Leidsche Rijn

Onthulling kunstwerk De Vrijstaat KunstAcademie

Foto: Johan Maaswinkel

In maart 2014 vond er een pilot van De Vrijstaat KunstAcademie plaats. In opdracht van Projectbureau Leidsche Rijn maakten 16 kinderen onder begeleiding van kunstenaar Jurrian van den Haak een ontwerp voor een kunstwerk in het nieuwe Willem Alexander Park op het dak van de A2. 


Le Tour Utrecht

Decyclette De Vrijstaat KunstAcademie tijdens La Caravane d'Utrecht

Foto: Pieter Crucq

De bovenstaande Decyclette, gemaakt door de kinderen van onze KunstAcademie en kunstenaars van De Spullenmannen, reed vrijdag 3 juli 2015 mee in La Caravane d' Utrecht. Gekleed in overalls en gewapend met gereedschapskisten zetten deze kunstenaars in de dop samen met sambagroep Entusiasta een top performance neer. Wielen vervangen, remmen bijstellen, frames wisselen en sleutelen is voor hen seconden werk.

Ook opdrachtgever worden?

Graag komen we op bezoek om samen te verkennen welk thematisch blok van De Vrijstaat KunstAcademie het beste op de wens van de organisatie aansluit. Indien er ruim van tevoren een opdracht wordt verstrekt kan de inhoud en thematiek worden meegenomen in het ontwerp en kunnen we rekening houden met de doelgroep, de plek waar het kunstwerk komt te staan en de mate van interactiviteit die gewenst is bij het eindresultaat. Neem contact met ons op via info@devrijstaat.nl of 030 3030012 voor het maken van een kennismakingsafspraak.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes