De Vrijstaat TheaterAcademie

Het is zover! De Vrijstaat TheaterAcademie gaat van start. Voor kinderen die het theatervak in de praktijk willen leren bieden wij een jaartraject waarin je toewerkt naar een theatervoorstelling waar je onderdeel gaat uitmaken van een professionele cast.

In drie blokken van 8 weken werk je aan het ontwikkelen van jezelf als acteur onder leiding van een speldocent en ervaren theatermakers.

De lesgroep voor 9-12 jaar is inmiddels volgeboekt. In de meivakantie is er een lessenreeks voor 12+ gepland. De inschrijving daarvoor start in januari. Als je geintereseerd bent kun je vast een mailtje sturen naar info@devrijstaat.nl.

Making-of BLAFFEN!

Benieuwd hoe het is om mee te spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check deze making-of van onze voorstelling BLAFFEN!

De lessen

In het eerste blok krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scenes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scenes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en de regisseur samen aan de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks.

De voorstelling wordt gespeeld in Podium Hoge Woerd en zal bestaan uit een reeks openbare en een aantal schoolvoorstellingen.

Onze werkwijze

In de loop van de jaren ontwikkelde De Vrijstaat een bijzondere manier van werken waarbij meerdere generaties samenwerken aan een professionele theatervoorstelling. Deze Vrijstaat Theaterfamilie biedt een praktijkgerichte leeromgeving waarbij passie, expertise en spelplezier gedeeld kunnen worden.

De Vrijstaat TheaterAcademie werkt volgens de methodiek van meester-gezel-leerling die ook gebruikt wordt op De Vrijstaat KunstAcademie die inmiddels zijn vijfde jaar in gaat!

Vuurdoop tijdens Sint Maarten

Vrijdag 9 november begon De Vrijstaat TheaterAcademie. Twaalf enthoustiaste kinderen kregen gelijk hun vuurdoop. Na een intensieve eerste les gaven zij tijdens het Vuur van Sint Maarten een echte performance als clowns. Samen met tientallen lichtscultpuren en honderden bezoekers liepen zij mee in een bonte parade door het Leidsche Rijn Centrum richting het Berlijnplein.

De voorstelling

De Vrijstaat maakt komend jaar zijn 10e Fabuleuze theatervoorstelling. In deze theaterproducties werken kinderen, jongeren, jonge professionals en ervaren theatermakers samen aan een productie waar dierpersonages de hoofdrol spelen. Na o.a. de varkens in Zwijnenstal, de insecten in De Nacht van de Kakkerlak en de Honden in BLAFFEN! zijn deze keer de paarden aan de macht in PARADE PAARD.

PARADE PAARD gaat over een circus dat al generaties lang geleid wordt door een Paardenfamilie. Het wordt tijd dat de het oude Paard de macht overdraagt aan de zoon, het beste Paard van Stal. Maar als deze het familiebedrijf op een hele nieuwe manier wil gaan leiden lijkt een botsing onvermijdelijk. Achter de schermen volgen we het familiedrama dat briesend en steigerend wordt uitgevochten. Maar in de piste draven de Paarden onverminderd door want the show must go on!

Praktische informatie

De Vrijstaat TheaterAcademie start op 9 november 2018.

Leeftijd: 9 -12 jaar
Tijdstip: vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:30 uur*
Data lessen: 

BLOK 1: 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 december, 11, 18 januari
BLOK 2: 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 8, 15, 22 maart
BLOK 3: 29 maart, 5, 12 april, 10, 17, 24, 31 mei, 7 juni (generale)

Tijdens schoolvakanties is er geen les.

Data voorstellingen: 7 t/m 12 juni 2019
Locatie lessen: de boerderij van De Vrijstaat*
Kosten: 360 euro 

*de week voorafgaand aan de voorstelling gelden afwijkende tijden ivm montage en (generale) repetities. Ook wordt er dan in Podium Hoge Woerd gerepeteerd. 

Vrijstaat-voorstellingen

Benieuwd naar de fabuleuze voorstellingen van De Vrijstaat? Check onze pagina THEATER

Of bekijk de trailer van BLAFFEN!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes