De Vrijstaat TheaterAcademie, nu ook voor 12+

Eind 2018 ging De Vrijstaat TheaterAcademie van start. Een talentontwikkelingstraject waar je je theaterskills ontwikkelt in samenwerking met professionele theatermakers en je mee gaat spelen in de jaarlijkse fabuleuze voorstelling van De Vrijstaat.

Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar, die onderdeel uit willen maken van onze Vrijstaat Theaterfamilie, hebben we een intensieve trainingsweek in de meivakantie. Vijf dagen lang werk je met Christoph Eberl, dansdocent van De Dansers, aan dynamische scènes en performances. Acts die onderdeel uitmaken van de spannende circusvoorstelling Parade Paard. Je speelt deze voorstelling tussen 7 en 12 juni in Podium Hoge Woerd.

Ontwikkel je lichaam als instrument, train je scène gevoel, oefen je stem en haal de performer in jezelf naar boven. Op De Vrijstaat TheaterAcademie nemen we je ambities serieus en werk je samen met kunstvakstudenten, jonge professionals en oude rotten in het vak.

Voor praktische informatie en inschrijving: zie hiernaast.


 

Making-of BLAFFEN!

Benieuwd hoe het is om mee te spelen in een Vrijstaat-voorstelling? Check deze making-of van onze voorstelling BLAFFEN!

De lessen (groep 9-12)

In het eerste blok krijg je elementaire spellessen en werk je aan je basisvaardigheden. Je leert je lichaam als je belangrijkste instrument kennen via fysieke trainingen, oefeningen en improvisaties.

Tijdens het tweede blok staat het ontwikkelen van personages en scenes centraal. Je gaat dan aan de slag met het thema van de voorstelling en gaat gezamenlijk invulling geven aan de scenes waarin je mee gaat spelen en die onderdeel vormen van de eindvoorstelling.

In het laatste blok repeteer je met de professionele acteurs en de regisseur samen aan de voorstelling. Uiteindelijk komt alles samen in de montageweek die voorafgaat aan de voorstellingenreeks.

De voorstelling wordt gespeeld in Podium Hoge Woerd en zal bestaan uit een reeks openbare en een aantal schoolvoorstellingen.

Onze werkwijze

In de loop van de jaren ontwikkelde De Vrijstaat een bijzondere manier van werken waarbij meerdere generaties samenwerken aan een professionele theatervoorstelling. Deze Vrijstaat Theaterfamilie biedt een praktijkgerichte leeromgeving waarbij passie, expertise en spelplezier gedeeld kunnen worden.

De Vrijstaat TheaterAcademie werkt volgens de methodiek van meester-gezel-leerling die ook gebruikt wordt op De Vrijstaat KunstAcademie die inmiddels zijn vijfde jaar in gaat!

Theaterweek 12+ : schrijf je nu in!

Praktische Informatie

Leeftijd: 12-16 jaar

Data: van maandag 29 april t/m vrijdag 3 mei van 10:00 - 17:00

Data voorstellingen: 7 t/m 2 juni 2019

Locatie lessen: de boerderij van De Vrijstaat*

Kosten: 175 euro (inclusief lunch)

Hier vind je het inschrijfformulier.

De voorstelling

De Vrijstaat maakt komend jaar zijn 10e Fabuleuze theatervoorstelling. In deze theaterproducties werken kinderen, jongeren, jonge professionals en ervaren theatermakers samen aan een productie waar dierpersonages de hoofdrol spelen. Na o.a. de varkens in Zwijnenstal, de insecten in De Nacht van de Kakkerlak en de Honden in BLAFFEN! zijn deze keer de paarden aan de macht in PARADE PAARD.

PARADE PAARD gaat over een circus dat al generaties lang geleid wordt door een Paardenfamilie. Het wordt tijd dat de het oude Paard de macht overdraagt aan de zoon, het beste Paard van Stal. Maar als deze het familiebedrijf op een hele nieuwe manier wil gaan leiden lijkt een botsing onvermijdelijk. Achter de schermen volgen we het familiedrama dat briesend en steigerend wordt uitgevochten. Maar in de piste draven de Paarden onverminderd door want the show must go on!

Vuurdoop tijdens Sint Maarten

Vrijdag 9 november begon De Vrijstaat TheaterAcademie. Twaalf enthoustiaste kinderen kregen gelijk hun vuurdoop. Na een intensieve eerste les gaven zij tijdens het Vuur van Sint Maarten een echte performance als clowns. Samen met tientallen lichtscultpuren en honderden bezoekers liepen zij mee in een bonte parade door het Leidsche Rijn Centrum richting het Berlijnplein.

Praktische info 9-12 jaar

De Vrijstaat TheaterAcademie voor de groep 9-12 jaar start op 9 november 2018.

Leeftijd: 9 -12 jaar
Tijdstip: vrijdagmiddag van 15:00 tot 17:30 uur*
Data lessen: 

BLOK 1: 9, 16, 23, 30 november, 7, 14 december, 11, 18 januari
BLOK 2: 25 januari, 1, 8, 15, 22 februari, 8, 15, 22 maart
BLOK 3: 29 maart, 5, 12 april, 10, 17, 24, 31 mei, 7 juni (generale)

Tijdens schoolvakanties is er geen les.

Data voorstellingen: 7 t/m 12 juni 2019
Locatie lessen: de boerderij van De Vrijstaat*
Kosten: 360 euro 

*de week voorafgaand aan de voorstelling gelden afwijkende tijden ivm montage en (generale) repetities. Ook wordt er dan in Podium Hoge Woerd gerepeteerd. 

Vrijstaat-voorstellingen

Benieuwd naar de fabuleuze voorstellingen van De Vrijstaat? Check onze pagina THEATER

Of bekijk de trailer van BLAFFEN!

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes