ESCAPEROOM

Digitale werkplaats voor kinderen die houden van puzzelen en ontsnappen, die nieuwsgierig zijn naar het onbekende en niets liever doen dan codes kraken. 

Kunstenaar Joël Vegt maakt in samenwerking met studenten Interactive Performance Design (HKU) een escaperoom voor kinderen op De Vrijstaat. Een zoektocht waarbij jij zelf opdrachten moet vervullen, problemen moet oplossen en puzzels moet ontrafelen om een antwoord te vinden op een groot mysterie. 

In de verse stadsjungle zien we steeds vaker sporen van een….ja, wat eigenlijk? Is het een mens, is het een dier of is het een combinatie van die twee? Nog niemand heeft de onbekende wezens in het echt gezien. Maar dat ze er zijn staat vast!

O
nderzoekers hebben hun intrek genomen in het Gebouw van de Vrijstaat. Daar wordt alle informatie verzameld en geanalyseerd om erachter te komen wie deze wezens zijn, wat ze doen, hoe ze leven en hoe zien ze er precies uitzien. Willen ze wel eigenlijk wel ontdekt worden?  Worden ze vriend of vijand? Is het een einde van het tijdperk van de mens of het begin van een hele nieuwe wereld? 

In dit avontuur is je verbeeldingskracht de sleutel  tot een nieuw tijdperk! Voor kinderen die houden van puzzelen en ontsnappen, die nieuwsgierig zijn naar het onbekende en niets liever doen dan codes kraken. 

Op de Culturele Zondag UTRECHT DIGITAAL kun je alvast een voorproefje krijgen van de ESCAPEROOM. Wil jij een glimp opvangen van deze wezens? Kom dan naar de Social Impact Factory in de binnenstad van Utrecht. Houd onze website in de gaten voor verdere aanwijzingen!  

Praktische informatie

De digitale werkplaats ESCAPEROOM is te bezoeken van 2 februari t/m 7 april 2019, elke zaterdag en zondag tussen 12 en 17 uur. We zijn tijdens de voorjaarsvakantie extra open op woensdag 27, donderdag 28 februari en vrijdag 1 maart.

Tijdens de Culturele Zondag UTRECHT DIGITAAL geven we een voorproefje van de ESCAPEROOM.


Datum: zondag 4 november
Tijden: 11-17 uur
Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht (t.o. TivoliVredenburg)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes