LATER WORD IK EEN SKELET

Een interactieve expo om het leven te vieren en de dood te omarmen!


LATER WORD IK EEN SKELET daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden!

Kom tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Durf jij te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden?

Spoorzoeken

Sporen zijn het tastbare bewijs dat iemand ergens is geweest. We laten allemaal sporen achter omdat we graag gezien willen worden! Via social media delen wat we eten, wie onze dierbaren en onze huisdieren zijn; we instagrammen ons gek. We krassen onze namen in bomen en op muren. Zodat we maar niet zullen worden vergeten… Want wie houdt anders onze herinnering levend in een tijd dat de dood zo zorgvuldig uit ons leven wordt gehouden?


Kunstenaar

Luca Stappers is dit jaar Kunstenaar in Huis bij De Vrijstaat. Als beeldend theatermaker werkt hij vaak samen met kinderfilosofe Laura Minderhoud. Dit jaar gaf Luca les op De Vrijstaat KunstAcademie en is hij een van onze kunstenaars bij onze kunstvakantieweek Nomadenkamp.

KUNSTENAAR IN HUIS LUCA STAPPERS

TIP

Met feestdagen als Halloween en Allerzielen is het najaar hèt moment voor een expo over leven en dood. Werk tijdens de herfstvakantie (wo, vr, zo) zij aan zij met Luca Stappers aan bijzondere lichtsculpturen en loop mee in de Sint Maartenoptocht op 10 november.

Reserveer voor de speurtocht!

Expo LATER WORD IK EEN SKELET

Praktische informatie

ENTREE 6 euro per persoon | 20 euro per gezin | korting met U-pas/CJP-pas

OPENINGSTIJDEN Iedere zaterdag en zondag open van 12 tot 17 uur. We zijn extra open op 24, 25 en 26 oktober (herfstvakantie).

RESEVEREN wil je er zeker van zijn dat er plek voor je is, reserveer dan hier (aanbevolen!) Je kunt kiezen voor twee starttijden: 12:30 of 15:00.

LOCATIE Je vindt LATER WORD IK EEN SKELET in onze expo-ruimte het Gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw (LET OP: dit is betaald parkeren) 

LATER WORD IK EEN SKELET wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Utrecht

Feest

In Zuid-Amerika herdenken de mensen hun doden met Allerzielen. Dia de los Muertos is een volksfeest dat wordt gevierd met vrolijke optochten en picknicken op de begraafplaats. Wist je dat Halloween hier ook uit is ontstaan? Samen met Luca Stappers bedenken we eigen manieren om de doden een plek te geven in ons leven. Want als we stil kunnen staan bij onze eigen sterfelijkheid kunnen we het leven beter vieren.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes