Adams & Eva's

Van 16 april t/m 19 juni 2016 stond de expositie Adams & Eva's in het Gebouw. Het werk van beeldend kunstenaar Hans Eijkelboom stond centraal en het educatieprogramma ging in op de thema's identiteit en gender.

De expositie Adams & Eva's is mede mogelijk dankzij VSB Fonds,Fonds voor Cultuurparticipatie en Gemeente Utrecht.

Adams & Eva's Hans Eijkelboom

Hans Eijkelboom

n hoeverre bepalen de kleren die ik draag wie ik ben? Wat zegt mijn kleding over mij als persoon? Wat in de kledingkeuze maakt mij een jongen en of een meisje? En is die scheiding wel zo strikt als hij lijkt te zijn? 

Adams & Eva’s gaat over identiteit. Kunstenaar Hans Eijkelboom fotografeerde mensen op straat, sorteerde deze op kleding en dit resulteerde in een prachtige serie over hoe kleding onze identiteit bepaalt. Een selectie van 70 frames uit de wereldberoemde serie Fotonotities is in het Gebouw te zien. Waar je denkt een uniek en eigen signatuur te hebben als individu, zie je in deze expositie dat je onderdeel uitmaakt van een groep.             

Welkom in De VrijSTRAAT

Hans Eijkelboom maakt zijn foto’s op straat. Deze setting hebben we nagebootst in het Gebouw en omgedoopt tot De Vrijstraat. Bij de metro maak je een eigen fotoportret en in het park tonen we een film over het werk van Hans. In de kledingwinkel dagen we kinderen uit om zelf met hun identiteit te spelen. Herken jij jezelf in de portrettenreeksen? Behoor je wellicht tot meerdere groepen? In welke groepen zou je elkaar indelen? Hoe zou jij zijn als jongen? Hoe wil jij eruit zien als meisje? 

Ouders kunnen ondertussen terecht in het café voor thee of koffie. Of in onze boekenwinkel voor een eigen exemplaar van People of the Twenty-First Century van Hans Eijkelboom. Kortom, met ons uitgebreide programma bieden we gegarandeerd een middag vol inspiratie en creativiteit.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes