Extra Light - expo en atelier

1 februari t/m 30 maart

In de winter van 2014 was De Vrijstaat twee maanden lang Extra Light. Tijdens de winterexpositie toonden we in het Gebouw het werk van LiGHT UP. Dit kunstenaarscollectief heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om te kunnen tekenen met licht. Met de happytron (een soort afstandbediening met lichtpen) en een beamer creëer je in no time spectaculaire lichtkunstwerken. In de tentoonstelling kon je zien hoe deze lichtkunstenaars met licht kunnen toveren. In het atelier konden bezoekers zelf hun teken skills uitproberen.  

TEKEN ZELF MET LICHT!

De expositie bestond uit twee delen. Het eerste gedeelte bevond zich in het moderne gebouw aan de overkant van De Vrijstaat. Hier kon een jong publiek met een kijkwijzer in de hand langs de interactieve installaties speuren en leuke opdrachten uitvoeren. Zo kon je door middel van een tekentablet zelf tekenen met licht en zo een eigen portret maken.

Het tweede gedeelte van de expositie speelde zich af in het atelier op De Vrijstaat zelf. Hier kon je uitgebreid aan de slag met fluoriserende verf. De kinderen konden hun eigen stad bouwen en deze inkleuren met licht.

In het nieuws

Julia Conemans van het AD Utrecht heeft op zaterdag 1 maart bezoekers geinterviewd tijdens de expositie Extra Light. Benieuwd naar het resultaat? 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes