Hans Eijkelboom

Hans Eijkelboom

Hans Eijkelboom (Arnhem, 1949) studeerde van 1968 tot 1973 aan de Academie voor Beeldende Kunst in Arnhem. Eenmaal afgestudeerd als beeldend kunstenaar kreeg fotografie al snel de overhand. Al twintig jaar fotografeert Hans mensen op straat. Hij zoekt binnen een bepaald tijdsbestek naar uiterlijke overeenkomsten en legt deze op de foto vast. De foto´s die hij tussen 8 november 1992 en 8 november 2007 maakte zijn onder meer te zien in zijn Fotonotities. Hans heeft sinds zijn debuut 46 fotoboeken gepubliceerd en nam deel aan talloze solo- en groepstentoonstellingen in binnen- en buitenland. Vooral zijn boek ‘People of the Twenty-First century’ is wereldberoemd. 

Hans Eijkelboom

Pluck

Pluck Adams & Eva's

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Pluck verzorgt voor scholen een educatief programma rond het thema identiteit & gender, ontwikkeld in samenspraak met artistiek leider Daphne de Bruin.

Basisscholen De Achtbaan, De Ridderhof en Waterrijk komen op bezoek naar Adams & Eva's. Deze bezoeken worden begeleid door Pluck, samen met Marieke, Simone en Hester. Ook verzorgt Pluck samen met Simone meerdere lessen op De Achtbaan, met als spectaculaire afsluiting een modeshow. De kinderen presenteren op de catwalk hun nieuwe 'ik'. Basisschool Hof ter Weide volgde voor de start van Adams & Eva's al een programma op maat over identiteit & gender.

Hof ter Weide Adams & Eva's

De leerlingen van Hof ter Weide exposeren na een geslaagde ochtend met kunstenaar Pluck

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes