Paleis van Papier

26 september t/m 29 november 2015

Tijdens deze expositie vulde beeldend kunstenaar Truus van den Heuvel het Gebouw met haar bijzondere objecten en installaties. Hangend aan het plafond, draaiend en wiegend in de bries die door het Gebouw waait. De kunstwerken van Truus zijn veelal van papier gemaakt. Vormen en structuren zijn de uitgangspunten waar zij mee werkt. Haar objecten zijn abstract maar roepen een sprookjesachtige wereld op die je meevoert naar plekken waar je misschien nog nooit eerder bent geweest. Ook laat zij een kunstwerk drijven in het meer naast het Gebouw. Een kunstwerk dat als een verloren boot op het water dobbert. Of misschien wel het puntje is van een enorm onderwater kasteel is, dat zich onder het oppervlak bevindt. Haar abstracte kunstwerken geven je de ruimte om er lustig op los te fantaseren!

Dat hebben we ook aan schrijver Enne Koens gevraagd om te doen. Fantaseren! Zij heeft een aantal gedichten en teksten gemaakt die passen bij de kunstwerken. Deze teksten zijn op een bijzondere manier in de expositie verwerkt. Zo vormen de kunstwerkjes die Enne van letters maakt een mooi geheel met het papierwerk van Truus.

Kunstenaars

Truus van den Heuvel studeerde als schilder af aan de Utrechtse Kunstacademie. Maar al snel liet zij het schilderen achter zich en werd haar werk steeds ruimtelijker. Spelen met vormen, herhaling en ruimte is de rode draad in haar werk. Grappig om te weten; Truus had eerst een heel ander beroep. Ze was eerst taalwetenschapper en werkte heel lang aan de universiteit. Pas veel later besloot ze dat ze eigenlijk toch kunstenaar wilde worden. En dat is gelukt! Nu is haar werk op veel verschillende plekken te zien.

Enne Koens is schrijver. Zij schrijft verhalen, toneelstukken en liedjes. Enne studeerde ook aan de HKU en deed daar de opleiding tot actrice. Zij ging steeds meer haar eigen toneelstukken schrijven. Toen besloot ze om ook romans te gaan schrijven en dat doet ze nu nog steeds. Sinds kort schrijft ze ook boeken voor kinderen. Haar boek Sammie en Opa won zelfs een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. En in België vonden de kinderen van de Kinderboekenjury haar boek het allerleukste van het hele jaar.

Flyer Paleis van Papier

Interview U in de Wijk

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes