Digitale werkplaats ROBOTS

Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS. Samen met het Utrechtse medialab SETUP onderzoeken we de relatie tussen mens en machine.

Vanuit het jaar 2060 kijken we terug in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 wellicht een robot voor de klas staat. We gaan tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad. 

In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe onze relatie met robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en opdrachten zetten we jong en oud aan het denken over een heel actueel thema. 

'Supertof!'

"Digitale werkplaats is supertof!" "Wat ons betreft een echte aanrader"

Saskia en Laura bezochten ROBOTS met hun kinderen en waren heel enthousiast. Lees de blogs  op kidseropuit (Saskia) en bier & appelsap (Laura). 

ROBOTS afgelopen

Helaas, ROBOTS is afgelopen. Met pijn in het hart nemen we afscheid van Casper en al zijn robots. Het waren echt al een beetje onze vrienden geworden. Gelukkig hebben we een record aantal kinderen ontvangen in deze expo die zich helemaal hebben uitgeleefd in de ROBOTwerkplaats. In het najaar komt er weer een nieuwe Vrijstaat-expo. Heel graag tot dan!

ROBOLAB

Gemaakt door...

ROBOTS wordt bedacht en gemaakt door kunstenaar Casper de Jong samen met medialab SETUP. Casper de Jong studeerde in 2017 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Casper maakt interactieve installaties over kunst en techniek. Bijvoorbeeld Het Algoritmisch Museum dat te zien was tijdens de Dutch Design Week en in de Bibliotheek Utrecht. 

Mede mogelijk gemaakt door...

ROBOTS is tot stand gekomen mede dankzij de finaciële steun van Gemeente Utrecht, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht, Mr. August Fentener van Vlissingen Fonds en BankGiro Loterij Fonds.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes