Studio Vrijstaat

31 jan t/m 29 maart 2015

Je kunt bijna alles fotograferen: de dingen die je ziet en ook de dingen die je droomt. In de winterexpositie Studio Vrijstaat ontdek je wat je allemaal kunt met een fototoestel. Het is niet alleen een plaatjesmachine, waarmee je één specifiek moment vastlegt. Het is ook een raadselmachine, waarmee je een surrealistisch verhaal kunt creëren. Of een tijdmachine, waarmee je foto’s kunt maken die net op de oude schilderijen van Rembrandt lijken.

Door goed te kijken en te experimenteren krijg je nog spannendere foto's, waar ook andere mensen naar willen blijven kijken. Dat leer je allemaal van fotograaf Marije van der Hoeven. In Studio Vrijstaat word je uitgedaagd om met alle opgedane kennis een verrassende selfie te maken. Neem dus je smartphone mee, als je die hebt.

Dit project kwam tot stand in samenwerking met Stichting Kunsteducatie De Rode Loper op School en met hoedenmaakster Tineke Koelewijn. 

Quint van de Cultuurbarbaartjes is bij ons langs geweest, lees hier de recensie.

Van Rembrandt tot surrealisme

Zet de wereld naar je hand en maak een surrealistische droomfoto door vreemde voorwerpen op onverwachte plekken te plaatsen. Of creëer met een fototoestel, een zelfgemaakte hoed en de juiste belichting een eigen fotoschilderij à la Rembrandt. In Studio Vrijstaat ben jij zowel de fotograaf als het fotomodel.

Interview met Marije van der Hoeven

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes