Het Glazen Circus presenteert

Het Glazen Circus
Van 19 augustus tot en met 11 september vinden er op en rond het Berlijnplein, hart van het Leidsche Rijn Centrum in opbouw, een reeks van bijzondere festiviteiten plaats. Samen met Mobile Arts (bekend van o.a. De Parade) en de Sharing Arts Society (bekend van o.a. de St Maartens Parade) organiseert De Vrijstaat onder de noemer Het Glazen Circus een nomadisch zomerprogramma voor jong en oud. 

In het afgelopen jaar werkten de drie organisaties samen aan een nieuw concept om ruimte te maken voor kunst en cultuur in het tweede stadshart van Utrecht. Het Glazen Circus creëert de komende jaren een mobiele piste voor viering en vermaak.
 

Stadssafari

stadssafari glazen circus

De Vrijstaat trapt op vrijdag 19 augustus af met de Stadssafari door de jungle van het Leidsche Rijn Centrum. Vanaf 17:00 uur kan het publiek onder begeleiding van jonge gidsen op expeditie door de wildernis rond het Berlijnplein. Maak kennis met de verrassende bewoners in de bouwput via theatrale ontmoetingen, pop-up performances en bijzondere soundscapes. De safari wordt afgesloten met een grote maaltijd in het kampement op De Vrijstaat.

Deze Stadssafari wordt gemaakt door 45 kunstenaars in de dop (8-16 jaar) onder leiding van theatermakers Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels tijdens de zomercampus LIVE! op De Vrijstaat.

Datum: vrijdag 19 augustus
Aanvang: 17 uur
Startpunt: Berlijnplein 

Deelname aan de safari is gratis, voor de maaltijd vragen we een bijdrage van 10 euro p.p. Er is beperkt plek, reserveren via info@devrijstaat.nl is slim.

Tip: De Stadssafari doen we te voet. Voor kleine kinderen is het handig om een buggy of draagzak mee te nemen. Net als bij een echte safari is een deel van de route over zanderige vlaktes. Houd daar rekening mee.

De Grote Trek van Leidsche Rijn

De Grote Trek van Leidsche Rijn

Op zondag 28 augustus vertrekt een bonte stoet van het Berlijnplein voor De Grote Trek van Leidsche Rijn. Deze eerste feestelijke ‘grande parade’ van Leidsche Rijn trekt door Parkwijk en ‘t Zand en strijkt neer op het Leidsche Rijn Festival in het Amaliapark. Deze optocht wordt op donderdag 25, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus voorbereid in en rond De Vrijstaat in workshops met wijkbewoners onder leiding van paradekunstenaars uit Colombia, Brazilië, Zuid-Afrika en Brussel. Wil je meedoen aan of meer informatie over De Grote Trek van Leidsche Rijn? Neem dan naar degrotetrek@sharingartssociety.com

Kijk voor meer informatie op www.sharingartssociety.com/de-grote-trek-van-leidsche-rijn/ en www.facebook.com/sharingartssociety 

Showman’s Fair

Flyer Showman's Fair

Onder het motto ‘Everybody is a Showman’ presenteert Mobile Arts van 2 tot en met 11 september de Showman’s Fair op het Berlijnplein. Op de Showman’s Fair komt alles te samen in een festival dat aanvoelt als een bruiloft. Er is een gezamenlijke ontvangst, we eten met zijn allen en we vieren aan het einde van de avond met zijn allen feest. Daar tussenin spelen alle artiesten hun voorstellingen voor jong en oud. Op het Berlijnplein worden tenten en attracties gebouwd met meer dan twaalf grote en kleine podia. Ook De Vrijstaat staat op dit festival met bijzondere dierenverhalen.

Kijk voor meer informatie op www.glazencircus.nl/showmansfair/ en 
www.facebook.com/showmansfair 

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes