Kinderkunstcamping 2015: De Bouwplaats

Afgelopen zomer zijn er weer kinderen komen kamperen en kunst komen maken midden in de bouwput van het Leidsche Rijn Centrum. Deze plek is de inspiratie voor het thema van dit jaar: architectuur. Tijdens de camping is samengewerkt met kunstenaars die de kunst van het bouwen in de vingers hebben. Van mega bamboeconstructies tot mozaïekstructuren; het was fun op de Bouwplaats!

Volgend jaar is er weer een camping op het terrein van De Vrijstaat. Hou je van creatief bezig zijn? Wil jij weten hoe het voelt om kunstenaar te zijn? Wil je uitgedaagd worden om nieuwe dingen te leren van een professional? Dan is Camping De Vrijstaat de perfecte plek om je zomervakantie af te sluiten. Naast het werken met de kunstenaars biedt Camping De Vrijstaat alles wat een super zomerkamp moet zijn. Veel vrienden en vriendinnen, een kampvuur in het tentenkamp, een spannend avondspel en natuurlijk een bont en blauwe avond!

Week 1 (8-12 jaar)

Samen met de kunstenaars van het Wilde Land is er een natuurlijke en avontuurlijke speelplek op het terrein van De Vrijstaat ontworpen en gebouwd. Bijvoorbeeld een speeltoestel van klimbomen of een buitenkeuken omringd door bloemen en planten. Deze experts hebben de kinderen geleerd hoe je dat doet. 

Onder begeleiding van kunstenaar Monique Klaver zijn er schilderijen en driedimensionale kunstwerken in de stijl van de beroemde kunstenaar en architect Hundertwasser (zie afbeelding) gemaakt. Hiermee is het Gebouw tot iets heel bijzonders omgetoverd.

Week 2 (12-16 jaar)

Samen met het team van de BamBoeBus is er een kunstwerk van bamboestokken en elastieken gemaakt. Beeldend kunstenaar Antoon Versteegde staat wereldwijd bekend om zijn inmense bamboekunstwerken, zoals complete viaducten tot arena's.

Samen met fotograaf Saskia van Gelderen zijn de kinderen door de wijk en over de bouwplaats van het Leidsche Rijn Centrum gaan struinen. Ze hebben foto's van bijzondere details verzameld en hiermee een eigen kunstwerk gebouwd. 

Schrijf je snel in

Praktisch

Week 1 | 10 augustus t/m 14 augustus 2015
8 t/m 12 jaar (kinderen die in 15/16 naar PO gaan)

Week 2 | 17 augustus t/m 21 augustus 2015
12 t/m 16 jaar (kinderen die in 15/16 naar VO gaan)

De kosten voor een week op Camping De Vrijstaat zijn €255. Heb jij al vaker op De Vrijstaat gekampeerd? Dan krijg je 10 euro korting per jaar dat je al bent geweest. Heb je een U-pas? Informeer naar onze aantrekkelijke korting.

U-pas korting

Dankzij het Rabobank Stimuleringsfonds kunnen wij U-pas houders dit jaar een korting van 125 euro aanbieden op een week KinderKunstCamping. Deze korting geldt ook voor U-pas houders die zich al hebben aangemeld voor Camping De Vrijstaat. Neem contact met ons op via info@devrijstaat.nl.

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes