Muziek

De Kinderkunstcamping 2014 vond gedurende twee weken plaats. De eerste week, van 18 - 22 augustus, logeerden jongeren van 12 tot 16 bij De Vrijstaat. De tweede week, van 22 - 25 augustus, was het de beurt aan kinderen tussen de 7 en 12 jaar. Dit jaar draaide alles om MUZIEK.

In groepen hebben de kinderen aan een groot kunstwerk gewerkt, dat aan het einde van de week gepresenteerd is in een Grote Finale. Dit jaar hebben ze nieuwe instrumenten uit gevonden, bijzondere geluidsinstallaties ontworpen en gebouwd en hebben ze een hele hoop muziek gemaakt! 

Jongerenprogramma

In de eerste week kwamen er 15 jongeren tussen de 12 en 16 jaar muziek maken op Camping De Vrijstaat. Zij hebben samen met professionele kunstenaars eigen liedjes geschreven of muzieksamples gemaakt van uiteenlopende klanken. Vocal Arts Acedemy en Jan Schellink waren aanwezig om de jongeren hierbij te helpen.

Vocal Arts Academy
Specialisten in zingen en zangtraining. Ze dagen je uit om met je eigen nummer voor de dag te komen. Hoe doe je dat, een liedje schrijven? In de workshop voor singer songwriter leer je de kneepjes van het vak. Een eigen tekst schrijven, een compositie bedenken en dit ook nog eens zelf voor het voetlicht brengen. Na een week op Camping De Vrijstaat sta jij met je eigen hit in de spotlights.

Jan Schellink
Een muzikant die met klanken bouwt als een beeldend kunstenaar. Hij houdt van experimenteren en doet dat graag samen met jou. Hoe kun je klanken vangen? In de workshops met Jan Schellink ga je op zoek naar alles wat geluid kan maken en probeer je deze klanken te vangen met de sampler. Op deze manier kun je een muziekbibliotheek bouwen van de meest uiteenlopende geluiden. Met al deze klanken gaan jullie een eigen compositie maken die je in een concert gaat presenteren. Jan maakt muziek van dingen waarvan je niet had kunnen dromen dat daar zoveel geluid in verborgen zat. 

Praktisch

Week 1 | 18 augustus t/m 22 augustus 2014
12 t/m 16 jaar (kinderen die in 14/15 naar VO gaan)

Week 2 | 25 augustus t/m 29 augustus 2014
7 t/m 12 jaar (kinderen die in 14/15 naar BO gaan)

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen?

Koop kaartjes